Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 18:47 2 820 4

Tesla може да повтори грешката на BMW

  • tesla-
  • model 3-
  • model x-
  • батерия

Все още няма официална информация

Tesla може да повтори грешката на BMW - 1

Tesla може да повтори една от най-скорошните грешки на BMW или поне така сочат някои промени в софтуера разкрити от потребител на X. Tesla може би ще добави абонаментни функции към новите си автомобили, разкрива хакер на име GreenTheOnly, който се е ровил в предстоящата актуализация на софтуера на автомобилите на Tesla 2023.38.8. Той е открил функция за подгрева на предни седалки и отопляеми чистачки, скрити зад такса в за новите модели. GreenTheOnly също така откри, че SUV моделът Y може да има софтуерно блокиран капацитет на батерията за модификацията Standard Range, което може да позволи по-последователен пробег на различните модификации.

Това няма да е първият случай, в който Tesla поставя повече премиум функции зад платена стена. В миналото компанията е въвеждала такса за светлини в зоната за краката в Model 3, за допълнителен капацитет на батерията за по-старите автомобили Model S и X, и да, дори за отопляеми седалки - които междувременно са премахнати.

Но тези констатации на GreenTheOnly не са непременно твърди. Както отбелязват от InsideEVs, които първоначално съобщиха за тази история, Tesla може да продължи да намалява базовата цена на Model 3 като начин да запази данъчните стимули, базирани на цената. Предлагането на някои от тези услуги като допълнителни опции може да помогне за това.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    7 1 Отговор
    Тесла е грешка, като цяло за сектанти грешници😅
  • 2 Що не питате

    4 2 Отговор
    какво искат клиентите на ТЕСЛА?
    Не сте ме питали ама дави кажа. Поставете нормални прибори в таблото пред водача. Да си гледа каквото трябва там. И да приличат на аналогови. Направете всичко което е ликс или екстра да се избира от водача като опция. Като отделни модули които да се купуват и ползват по желание. Махнете всякакви абонаменти и резервирана мощност от батерията за тях. Направете го като нормален автомобил. Свалете цената с поне 20% . Много ви е скъп автомобила макар и да е доста добро изпълнение.
  • 3 Койча

    6 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето .
    Даже си има име за тази стратегия ,Ма го забравих. Продават ти нещо по евтино , с цел после да ти продават разни ъпгрейди и аксесоари към него. По нашенски му викаме зарибяване.
    НО, по добре да ти продават допълнителна мощност или капацитет на батерията , отколкото масло и накладки на всеки 12 месеца.
    2008г така платих за Ленд Крузера чип-тюн , от 160 на 200 коня. Поне сред това виждаш нещо реално променено в колата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.