Отидете към основна версия

4 017 12

Eлектрически мотоциклет, който се зарежда само за 10 минути

  • електрически мотоциклет-
  • yadea-
  • kemper

Иновацията е дело на компанията Yadea

Yadea представи мощен електрически мотоциклет, наречен Kemper, като това стана на международното изложение в Милано. Сред предимствата му са високите скорости на зареждане и редица интелигентни функции, насочени към удобството и безопасността на водача.

Yadea Kemper е оборудван с 40 kW електродвигател с централно задвижване и високоефективен IGBT контролер с ефективност до 98%. Тази комбинация позволява на Yadea да ускорява от нула до 100 км/ч само за 4.9 секунди, което е по-бързо от мотоциклет с 800-кубиков бензинов двигател. Освен това новият мотор може да се похвали с максимална скорост от 160 км/ч.

Литиево-железно-фосфатната батерия с капацитет 6.4 kWh не изостава по отношение на производителността. Когато използвате ултрабързо DC зарядно устройство, мотоциклетът може да бъде зареден до 80% само за 10 минути. Моделът поддържа Type 2 и CCS Combo 2 EV конектори за зареждане.

Интелигентният асистент Yadea заслужава специално внимание, състоящ се от приложение, 7-инчов инструментален панел с TFT дисплей и 1080p видеорекордер. Приложението предлага отключване, управление, GPS проследяване, наблюдение на сигурността, както и функции против кражба.

Таблото с инструменти показва състоянието на батерията, налягането и температурата на гумите и диагностиката на мотоциклета. А DVR система осигурява запис със стабилизация на изображението и в случай на сблъсък автоматично запазва кадри преди и след него. Все още няма информация за цена или дати на пускане.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини