Last news in Fakti

10 Декември, 2021 11:34 9 009 19

Електрически "кафе-рейсър" мотоциклет се готви да завладее Европа

  • електрически мотоциклет-
  • ottobike-
  • cr-21

На EICMA 2021 в Милано, тайванците от Ottobike представиха интересен вариант, наречен Ottobike CR-21

Електрически "кафе-рейсър" мотоциклет се готви да завладее Европа - 1

Минималистичният дизайн, класически за такъв тип мотоциклети, осигурява оптимална скорост и позволява на CR-21 да достигне максимална скорост от 130 км/ч. Ottobike CR-21 използва електрически двигател с мощност 11 kW (15 к.с.). Автономният пробег се осигурява от батерия с капацитет 9.6 kWh, която позволява на мотоциклета да измине 230 километра без презареждане със скорост не повече от 50 км/ч.

Електрически "кафе-рейсър" мотоциклет се готви да завладее Европа

CR-21 има окачване с обърната вилка отпред и регулируем амортисьор отзад. Безопасността се осигурява от дискови спирачки Brembo с ABS, монтирани на 17-цолови джанти с гуми Maxxis. За управление се използва TFT панел и е осигурено стартиране без ключ. Очаква се първият сериен Ottobike CR-21 да влезе на европейския пазар още през 2022 година, като прогнозната му цена започва от 9 360 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    14 5 Отговор
    Обяснете какво е кафе-рейсър

    Коментиран от #2, #4, #14

  • 2 провинциалист

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Който се качва в рейса с чаша кафе.
  • 3 zeus

    25 0 Отговор
    Някой да е виждал мотор да се движи с 50 километра в час?
    Колко ще е пробега при 90-100, колкото е разрешено извън града и на магистрала?
    Цялата работа ми прилича на играчка за модерни ЕС третополови.
  • 4 сила

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    шофьор на рейс,който отива на кафе с рейса......
  • 5 Ивайло

    18 1 Отговор
    Максимална скорост 130 км/ч и пробег от 230 км с едно зареждане, при условие, че не вдигаш повече от 50 км/ч??? Тия сериозно ли го пускат това с такива параметри в 21 век. при положение, че най-издухания шосеен мотор от 90-те години ги бие тези показатели???

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    12 1 Отговор
    Кафе-рейсърите са обикновенно преправени стари мотори с отворени ауспухови системи, шумни, за да правят впечатление, за да ги погледнете и да видите, че са със интересен дизайн. На тези електрическите трябва да им сложат по една свирка. Самата идея е звука и шума, като го махнеш дали си със скутер, велосипед, кола или камион, значение няма. Все едно да ти сготвят свинско със зеле, да извадят свинското и да ти го продават на двойна цена.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гошо

    11 1 Отговор
    "която позволява на мотоциклета да измине 230 километра без презареждане със скорост не повече от 50 км/ч" демек, като го засилиш с чутовните 130 в час (ако ги вдигне), ще изминеш разстоянието от филиповци до първи тунел на "магистрала" "люлин". и после обратно по наклона.
  • 9 МалкоЛогика

    13 1 Отговор
    Кой би платил 9000 евро за 15 к.с.? Мизерия!
  • 10 Прахосмукачка

    11 0 Отговор
    Аз бих го взел да ходя на работа на 5км. ми е, и то за две хилки макс

    Коментиран от #16, #18

  • 11 Прахосмукачка

    5 0 Отговор
    Имам и мотор за извън града в уикенда
  • 12 Оги

    3 1 Отговор
    Къв тоя миксер бре!?!
  • 13 гост

    8 0 Отговор
    Подигравка е понеже е с характеристики на 125куб.см. моторетка, а струва тройно повече, понеже е на батерия. Ами батериите станаха евтини, под 150 долара на киловат са. Да сложат надценка, 1000евро, разбирам, ама тя е 6х.евро. Разбирам също, че е нова технология, но материала си е материал, правиш или електродвигател, или ДВГ. Реално електричката е по-евтина като сбор от части, допълнителното заплащане идва от развойната дейност, дизайн и печалба.
    Видя се, че дори електрическото Харли трудно прави 100км пробег при нормално наране, а е доста скъп и той, някак си с такава политика трудно ще се наложат освен да дръпнат инвеститорски капитал, да пуснат някаква серия и след година да се окаже, че са били само обещания - ала компанията Никола.
  • 14 Асо

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Кафе Рейсър. Думата КАФЕ не произлзиа от напитката, а от английската дума Cafe за закусвалня. Дори в днешно време тази дума да се спряга за КАФЕНЕ, през 50-те и 60те се е отнасяло за закусвалян. Историята произлзиа от Англия Ace Cafe където се събирали младоци със стари мотори останали от войната (за да ме разберете пример ИЖ днепър и тн.) Само че тези мотори са бавни и тежки, затова те махат калниците, скъсяват мотора правят го олекотен и за един човек само и се състезават от едната закусвалня до другата, докато пускат песен от грамофонна плоча. Това е стар стил мотоциклети, по-стар е от пистовите от ендурото и тн. Пистовите мотори изместиха този стил, но сега в последните 10г стана много популярен. (вече се продават кафе рейсър мотори, но който има пари и време си прави сам такъв)

    Коментиран от #15

  • 15 Луд

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Асо":

    Благодаря за компетентното мнение.Получаваш аплодисменти от всички коментиращи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТRIF

    2 0 Отговор
    Като прочета какви са техническите параметри на определено изделие и придобивам представа какво е то и какво е спестено и не се казва. Като напишат батерия 9.6Kw/h батерия без да посочат на колко волта е тази батерия и 15 кс на двигателя ми подсказва, че такова нещо няма да си купя. На снимката се вижда и верига към задното колело!? Да ми събира прах и да я смазвам!? Като са решили двигателя да е централно разпложен що не използват назъбен ремък поне да нямаш грижи.
    Когато се говори за електромобил или друго возило с батерия е абсолютно необходило да се посочи типа на батерията, напрежението (волтовете) на така събраната батерия, мощността и типа на ел. двигателя.
    Тези 230км пробег са вероятно при идеални условия. 100% заредена батерия, 70кг на водача, равен терен, минимални стопове.
    Колко ли ще е при 80% заредена батерия, 100кг тегло на водача, 200м между светофарите, излизане на магистрала за 4 х 20 км и 130км/h. Ами ако си качиш и мацката на него за 50% от пътя?