Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 14:08 3 979 12

Eлектрически мотоциклет, който се зарежда само за 10 минути

  • електрически мотоциклет-
  • yadea-
  • kemper

Иновацията е дело на компанията Yadea

Eлектрически мотоциклет, който се зарежда само за 10 минути - 1

Yadea представи мощен електрически мотоциклет, наречен Kemper, като това стана на международното изложение в Милано. Сред предимствата му са високите скорости на зареждане и редица интелигентни функции, насочени към удобството и безопасността на водача.

Yadea Kemper е оборудван с 40 kW електродвигател с централно задвижване и високоефективен IGBT контролер с ефективност до 98%. Тази комбинация позволява на Yadea да ускорява от нула до 100 км/ч само за 4.9 секунди, което е по-бързо от мотоциклет с 800-кубиков бензинов двигател. Освен това новият мотор може да се похвали с максимална скорост от 160 км/ч.

Eлектрически мотоциклет, който се зарежда само за 10 минути

Литиево-железно-фосфатната батерия с капацитет 6.4 kWh не изостава по отношение на производителността. Когато използвате ултрабързо DC зарядно устройство, мотоциклетът може да бъде зареден до 80% само за 10 минути. Моделът поддържа Type 2 и CCS Combo 2 EV конектори за зареждане.

Интелигентният асистент Yadea заслужава специално внимание, състоящ се от приложение, 7-инчов инструментален панел с TFT дисплей и 1080p видеорекордер. Приложението предлага отключване, управление, GPS проследяване, наблюдение на сигурността, както и функции против кражба.

Таблото с инструменти показва състоянието на батерията, налягането и температурата на гумите и диагностиката на мотоциклета. А DVR система осигурява запис със стабилизация на изображението и в случай на сблъсък автоматично запазва кадри преди и след него. Все още няма информация за цена или дати на пускане.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокошката🐔🐔🐔

    3 3 Отговор
    Взимам два за 10 хиляди лева

    Коментиран от #2

  • 2 Вуте

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кокошката🐔🐔🐔":

    Ти пари за гащи неаш...

    Коментиран от #3

  • 3 Кокошката🐔🐔🐔

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вуте":

    Я па това, да не си ми счетоводите, та знаеш
  • 4 Антиелектрика

    3 2 Отговор
    Положителното при електрическите мотори спрямо електрическите коли е че пробегът им е същия като на моторите с ДВГ. Остава обаче проблема с бавното зареждане.
  • 5 Лъскав и безполезен

    7 3 Отговор
    1. Масов мотоциклет от 2003 г, с 650 куб. см. двигател се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди (зависи от мотоциклетиста), прозвеждайки много интересни и приятни звуци. Електричката губи.
    2. Капацитет на батерията и пробег ? Пробег при ентусиазирано каране ? От Казанлък до Габрово може ли да стигне? И баба може да зареди батерия за 10 минути, ако капацитетът на батерията е мизерен.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Не че нещо, ама.....

    1 0 Отговор
    я погледни LS 218, на Lightning Motors или италианските Energica EGO+ и си кажи мнението.
  • 7 Не че нещо, ама.....

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лъскав и безполезен":

    я погледни LS 218, на Lightning Motors или италианските Energica EGO+ и си кажи мнението.
  • 8 Първото не ме притесниява много

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лъскав и безполезен":

    По - важно за мен е батерията. Основно капацитет и време за зареждане до 80%. На това возило батерията е за градско ползване. После като се пише каква е батерията да се казва и на колко волта е да не ръчкаш из интернет да търсиш. Ако минава 160км с едно зареждане до 80% и му остава още 20% като капацитет е добре. И разбира се времето за зареждане. 10 мин. ме устройват напълно.
  • 9 Тт данни

    2 0 Отговор
    Новият електрически мотоциклет е изцяло свързан с производителността и това започва с 320-волтова/20-Ah литиево-желязо-фосфатна батерия, доставена от CATL, която поддържа DC бързо зареждане до 80% капацитет само за 10 минути или 100% за 18 минути – което означава повече време на пътя, въпреки че в момента не са дадени оценки за обхвата. Рамката за зареждане също е съвместима с конектори тип 2 и CCS за повече гъвкавост.
  • 10 дядо поп

    3 0 Отговор
    Е , как ще качиш келеш , на такъв мотор който не реве , гърми и бръмчи!
  • 11 Бургер бой

    0 1 Отговор
    Със 125 цици скутер, ям електрички на градско без проблем. За колко си възбуждат лития ми е през трите букви!
  • 12 РЗС

    1 0 Отговор
    И кой е тоя 800 кубиков мотор дето набира за над 4.9 секунди? Някой чопър или тия големите туристически? Пистов 800 кубика прави 160км на 2ра, за 0-100км ще я отнесе таз прахосмукачка.