Отидете към основна версия

2 135 7

Блогър направи компактна PlayStation 5 (ВИДЕО)

  • playstation-
  • компактна версия

Обемът на иновацията е само 3.3 литра

Когато Sony представи тънката версия на PlayStation 5, мнозина бяха разочаровани от малкото промени. Авторът на YouTube канала Not From Concrete реши да покаже каква може да бъде една наистина компактната версия на японската конзола. Той създава устройството буквално от нулата, но резултатът си заслужава.

Обемът на иновацията е само 3.3 литра, докато оригиналът с вградено дисково устройство е 10.5 литра. Тук си струва да се отбележи, че блогърът поставя оптичното устройство в отделен модул, свързан чрез кабел, но дори заедно те са значително по-компактни от това, което Sony направи.

Блогърът използва оригиналната дънна платка с процесор от PlayStation 5, докато всичко останало е сменено. Според него една от основните причини за големия размер на PS5 е гигантският охладител. Той отбеляза, че Sony е избрала ниски нива на шум пред ефективност на охлаждане.

Авторът на видеото казва, че стандартният охладител в PS5 работи само на 30% от възможностите си, а скоростта превключва само между два режима: стандартен и високо натоварване. За своята персонализирана версия на PS5 блогърът използва много по-компактен 120 мм охладител с контролер на скоростта.

За да създаде миниатюрния PS5, блогърът взима радиатор от друг производител, 250 W GaN захранване за TFX компютри и 2 TB M.2 2230 SSD устройство и всичко това е поставено в специално проектиран корпус.

Той дори прави собствена стойка за конзолата с възможност за монтиране на два геймпада, които също могат да се зареждат. Майсторът не забравя и за ефектното осветление.

В резултат на това персонализирана PlayStation 5 лесно се побира под монитора дори във вертикално положение, докато оригиналната конзола на Sony може да бъде поставена само отстрани или хоризонтално, ако пространството позволява. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини