Last news in Fakti

8 Декември, 2023 12:33 2 061 7

Блогър направи компактна PlayStation 5 (ВИДЕО)

  • playstation-
  • компактна версия

Обемът на иновацията е само 3.3 литра

Блогър направи компактна PlayStation 5 (ВИДЕО) - 1

Когато Sony представи тънката версия на PlayStation 5, мнозина бяха разочаровани от малкото промени. Авторът на YouTube канала Not From Concrete реши да покаже каква може да бъде една наистина компактната версия на японската конзола. Той създава устройството буквално от нулата, но резултатът си заслужава.

Обемът на иновацията е само 3.3 литра, докато оригиналът с вградено дисково устройство е 10.5 литра. Тук си струва да се отбележи, че блогърът поставя оптичното устройство в отделен модул, свързан чрез кабел, но дори заедно те са значително по-компактни от това, което Sony направи.

Блогърът използва оригиналната дънна платка с процесор от PlayStation 5, докато всичко останало е сменено. Според него една от основните причини за големия размер на PS5 е гигантският охладител. Той отбеляза, че Sony е избрала ниски нива на шум пред ефективност на охлаждане.

Авторът на видеото казва, че стандартният охладител в PS5 работи само на 30% от възможностите си, а скоростта превключва само между два режима: стандартен и високо натоварване. За своята персонализирана версия на PS5 блогърът използва много по-компактен 120 мм охладител с контролер на скоростта.

За да създаде миниатюрния PS5, блогърът взима радиатор от друг производител, 250 W GaN захранване за TFX компютри и 2 TB M.2 2230 SSD устройство и всичко това е поставено в специално проектиран корпус.

Той дори прави собствена стойка за конзолата с възможност за монтиране на два геймпада, които също могат да се зареждат. Майсторът не забравя и за ефектното осветление.

В резултат на това персонализирана PlayStation 5 лесно се побира под монитора дори във вертикално положение, докато оригиналната конзола на Sony може да бъде поставена само отстрани или хоризонтално, ако пространството позволява. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    4 1 Отговор
    В 250 литрово буре съм сложил мерло ,но не може да се сравнява с 350 литровото с асеновградски мавруд.Нямам ютуб канал,а два пръста с домашен суджук и бидон с кисело зейе
  • 2 Честно казано

    1 1 Отговор
    Единственото полезно нещо е охлаждането на Ноктуа радиатора с вентилатор, от Сони не искат да плащат за лиценз на които и да е бранд произвеждащ охладители. Кутията е голяма , точно заради некадърното охлаждане.

    Коментиран от #3

  • 3 РЗС

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Честно казано":

    като цяло е подобрил конзолата по всички показатели, до размера на нинтендо Wii, като цяло е унизил сони до крайна степен.

    Коментиран от #4

  • 4 Много неща не виждате.

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "РЗС":

    Сони са изкарали продукт, който се произвежда серийно от нископлатени работници и роботи, минал е какви ли не изпитания за да си спестят следпродажбените грижи, минал е през оптимизация на разходите и е постигнал печалба, която да е по апетитите на Сони. От тази играчка Сони правят яки пари, а неизвестният влогър прави кликания на нещастния си ютюб канал. Иначе евала за ентусиазма!

    Коментиран от #5

  • 5 РЗС

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Много неща не виждате.":

    Много неща не са ти ясни. Размера на конзолата е от голямо значение. Има много геймъри, които пътуват и няма как да вземат огромната конзола, което означава, че ще се насочат към конкурентите. Сони губи пари. Също за печалбите не ти е ясно, първо по-малка кутия е по-малко разходи за пластики, труд и тн. Второ Сони не печели почти нищо от конзолата, а от игрите и аксесоарите, там са големите печалби.

    Коментиран от #6

  • 6 Много неща не виждате.

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    Маркетолозите на Сони знаят повече за геймърите и техните навици, отколкото самите геймъри предполагат. Затова продуктът им е фокусиран върху максимално много платежоспособни клиенти. Доводът за пътуващия геймър може да е валиден за пренебрежима маса потребители.

    Печалбата на Сони, за която няма как да знаем, едва ли зависи от 300 грама пластмаса. Една гаранционна смяна на вентилатор, обаче, струва доста, защото влече след себе си организациони мероприятия. Затова освен продукта се оптимизира сервизната стратегия.

    Мене не ме мисли. Напуснал съм корпоративните среди.
  • 7 Айде по-сериозно

    2 0 Отговор
    Охлаждането на процесора е най-важния компонент от конзолата. Правилното и продължително функциониране в ръцете на геймърите играещи с часове без сривове и бъгове причинени от загряване е цел номер едно. Компонентите са сменяеми, но колко струва смяната им в гаранционен сервиз за производителя? За продадените милиони бройки? Точно така. Обема на конзолата не е решаваща а функциолността и. Това, че на някой не му харесва, пасва или му е трудно да я транспортира не е важно. Да смени марката, но едва ли ...плейстейшън е на върха със мултиплейърните игри в реално време. А за блогъра смалил конзолата...освен кликове друго няма да спечели. Няма да се учудя ако получи глоба или призовка за съд заради своята "изобретателност". Говоря за лицензи и авторски права потъпкани от него.