11 Септември, 2024 16:24 1 770 4

Sony представи по-мощния PlayStation 5 Pro

  • sony-
  • playstation-
  • playstation 5-
  • ps

Това е най-добрата конзола в историята на компанията

Sony представи по-мощния PlayStation 5 Pro - 1

Sony представи PlayStation 5 Pro - значително подобрение на популярната конзола PlayStation 5. Проектирана да осигури още по-впечатляващи графики и производителност, PS5 Pro се отличава с редица подобрения.

PS5 Pro разполага с по-мощен графичен процесор с 67% повече изчислителни единици и 28% по-бърза памет. Това се изразява в 45% подобрение на цялостното рендиране на игри, което води до зашеметяващи визуални ефекти и по-плавен геймплей, твърдят от компанията.

Хардуерно ускореното трасиране на лъчи също е значително подобрено в PS5 Pro. Сега конзолата може да излъчва лъчи с двойна или дори тройна скорост в сравнение с оригиналния PS5, създавайки по-реалистични светлинни ефекти и завладяващи среди.

Sony представи по-мощния PlayStation 5 Pro

Sony въведе и PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) - технология за увеличаване на мащаба на изображението, задвижвана от изкуствен интелект. PSSR подобрява качеството на изображението, без да жертва производителността, осигурявайки визуално зашеметяващо изживяване.

PS5 Pro решава проблема с компромиса между производителност и качество, с който геймърите често се сблъскваха при оригиналния PS5. С по-мощния си хардуер и възможностите за увеличаване на мащаба на изображението PS5 Pro има за цел да предостави най-доброто от двата свята, предлагайки висока честота на кадрите и зашеметяващи визуални ефекти.

PS5 Pro разполага и с допълнителни подобрения, като PS5 Pro Game Boost за подобрена производителност на по-стари заглавия за PS4, поддръжка на Wi-Fi 7 за по-бърз онлайн гейминг и поддръжка на VRR и 8K дисплеи.

Въпреки че PS5 Pro запазва основния дизайн на оригиналния PS5, той е малко по-висок и се предлага само в цифрово издание. Потребителите могат да закупят отделно дисково устройство за PS5, ако желаят. PS5 Pro предлага щедра вътрешна памет от 2 TB в сравнение с 1 TB на стандартния PS5.

Пускането на пазара на PlayStation 5 Pro е планирано за края на ноември 2024 г., като предварителните поръчки започват на 26 септември. Въпреки че точната цена не е обявена, геймърите могат да очакват по-висока цена в сравнение с оригиналния PS5.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⚜️Лопата с чип⚜️

    4 0 Отговор
    Ако си геймър излиза много по евтино да поддържаш дълго време Топ игри с топ производителност на Сонито от колото с някой изцепен КОМП за 7-8к!!! Пък и клавиатурата служи за много неща , а джойстика си е проектиран за игра!
  • 2 Тони

    1 5 Отговор
    Автора на статията дори не си е направил труда да види, че има цена и тя ще бъде 800 евро.
    Sony повтарят грешката с PS3. Това нещо няма как масовия геймър да го купи. За 1600 лв. ще си вземеш в пъти по-добро РС.
  • 3 Адб

    3 0 Отговор
    А тоя по-мощен процесор със същото охлаждане ли ще е ?
  • 4 Хмм

    0 0 Отговор
    Сякаш са се наговорили с микрософта да пуснат еднакви машини в различни кутии. И кои ще ги купи като старото поколение конзоли поддържат новите заглавия. А чакай Най скъпото=Най доброто, плащамее