Отидете към основна версия

19 086 22

Иновационната кормилна уредба на Infiniti замръзвала

  • infiniti-
  • q50-
  • direct adaptive steering-
  • drive by wire

Свръхмоделната система за управление Direct Adaptive Steering, която дебютира съвсем скоро с луксозния седан Infiniti Q50, страда от замръзване и може да бъде опасна, съобщава Autoweek. Японската марка вече е привикала в сервизите си 23 автомобила, снабдени с кормилна уредба от типа Drive by Wire.



Причина за отзоваването на колите е разследване, проведено от американска Служба за пътна безопасност (NHTSA). Резултатите от него сочат, че претъпканата със сервомеханизми и електронни компоненти система излиза от строя при ниски температури. Студът причинява замръзването на отделни задвижващи части и неправилна работа на софтуера, което може да доведе до отказ на управлението.



Потенциалните дефекти нанасят сериозен удар върху имиджа на седана, рекламиран като един от най-високотехнологичните автомобили в света. Техническите неизправности могат да имат и негативен ефект за марката Infiniti, която се бори за парче от пая на най-големите играчи в премиум сегмента и усилено атакува Европа.

Опитите да бъде отделен воланът от управляващите колела датират отдавна. Една от първите компании, които пробваха да внедрят система от типа Drive by Wire, бе Honda. Заради подобна система, но на спирачките - Bosch Sensotronic - Mercedes-Benz бe принуден да отзове 1.3 млн. автомобила от моделите E-Klasse и CLS, произведени през 2003-2009 г., и понесе сериозни имиджови щети.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини