Отидете към основна версия

3 199 11

Китайци показаха какви ще са салоните на електромобилите на бъдещето

  • електромобили-
  • салон-
  • бъдеще

Yanfeng смята, че интериорът на съвременните електрически превозни средства е твърде подобен на интериора на конвенционалните коли с ДВГ

Китайската компания Yanfeng, която е голям производител на части и компоненти, взе участие в изложението за електроника CES в Лас Вегас. В САЩ китайците представиха интериорна концепция, предназначена за бъдещи електрически автомобили, и говориха за идеята за особено удобни седалки. Не е известно дали проектът ще получи серийно производство.

Yanfeng смята, че интериорът на съвременните електрически превозни средства е твърде подобен на интериора на конвенционалните коли с ДВГ, докато купувачите на високотехнологични превозни средства очакват нещо фундаментално различно. Концепцията EVI показва как може да изглежда интериорът на самоуправляваща се електрическа кола на бъдещето.

Yanfeng EVI е лишен от традиционни инструменти, въпреки че запазва голям централен екран. Той е допълнен от отделен сензорен панел за управление на всички функции - монтиран е върху масивна конзола, разделяща седалките. Конзолата съдържа скрити отделения за съхранение на дребни предмети и зареждане на джаджи. Самите седалки получават мрежести облегалки за глава с вградени високоговорители.

Китайците разработват цяла система от сензори за седалките, които могат да анализират нюансите на физиката на пътника и да настройват фино конфигурацията на седалката, за да му подхожда. В допълнение, според Yanfeng, такава сензорна система може автоматично да разпознае степента на умора на пътника и да задейства масаж в най-проблемните зони.

Друга идея на Yanfeng е да създаде един вид интериорна капсула, базирана на EVI - модул с цялото необходимо оборудване (включително седалки, възглавници и климатична система), който може да бъде напълно интегриран в автомобила на поточната линия. Това трябва да опрости, ускори и намали цената на производствения процес.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини