Отидете към основна версия

1 345 10

Apple Watch Ultra 2 и Series 9 губят проследяването на кислорода в кръвта

  • apple-
  • apple watch-
  • series 9

Ще видим ли развръзка скоро?

Миналата година Apple беше изправена пред забрана за продажба на своите часовници Watch Series 9 и Watch Ultra 2 в САЩ поради продължаващ патентен спор с фирмата за медицински технологии Masimo. Въпреки че Apple спечели временно спиране на забраната, което позволи продължаване на продажбите на часовниците, последните доклади сочат, че Apple обмисля да деактивира функцията за измерване на кръвния кислород в тези модели, за да избегне постоянна забрана. Спорът е свързан със сензорите за SpO2 (ниво на кислород в кръвта).

За да заобиколи потенциалната забрана, Apple обмисля да деактивира сензора за SpO2 в Watch Series 9 и Ultra 2. Този стратегически ход би позволил на Apple да продължи продажбите си в САЩ и би могъл да проправи пътя за разрешаване на спора с Masimo. Планът включва повторно активиране на функцията SpO2 чрез актуализация на софтуера, след като бъде постигнато споразумение между двете страни.

Последната информация показва, че Apple вече е започнала да доставя на търговците на дребно Watch Series 9 и Ultra 2 с деактивирана функция SpO2. Въпреки това търговците на дребно са били инструктирани да не отварят или продават тези часовници до допълнително уведомление. Въпреки че функцията SpO2 остава на разположение на потребителите в САЩ през този междинен период, нейният статут зависи от окончателното решение на продължаващия спор.

Заслужава да се отбележи, че потребителите извън САЩ ще продължат да имат достъп до функционалността SpO2 на Watch Series 9 и Ultra 2, без да бъдат засегнати от изхода на спора. Фокусът на спора е конкретно във връзка с продажбите в рамките на американския пазар.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини