Отидете към основна версия

3 828 6

Дрон, който лети със скорост 350 км/ч (ВИДЕО)

  • дрон-
  • формула 1

Най-бързият FPV дрон в света ще може да стриймва Формула 1

Нидерландската компания Drone Gods, съвместно с екипа на Red Bull Formula 1, създадоха най-бързия в света FPV дрон за заснемане на състезания с темпото на състезателните автомобили. Изработеният по поръчка дрон е способен да развива скорост от 350 км/ч с ускорение от 100 до 300 км/ч само за 2 секунди. Той може да премине пистата наравно с автомобили със завои, ускорение и спиране, като издържа до 6 g претоварване.

Разработването на дрона отнема около година. Всички компоненти на тялото и носещата рамка на квадрокоптера с формата на куршум са произведени или на CNC машини от въглеродни влакна, или с помощта на 3D печат. Електрониката и двигателите са стандартни, но производителите, по искане на инженерите, правят някои подобрения, както на двигателите, така и на управляващите витла. По принцип след време всичко това ще се появи на масовия пазар.

Теглото на дрона е в рамките на 1 кг. За устройство, което ускорява до 350 км/ч с претоварвания до 6 g и средни претоварвания от 2–3 g, теглото не е без значение. По време на процеса на разработка теглото на дрона е намалено с 10% от теглото на първите прототипи.

Тестовете показват, че дронът може да измине маршрут от 5.8 км при максимални настройки на електрониката, двигателите и батериите, без да загрява до критични нива. В същото време той върви по пистата наравно с колата на RB20 Red Bull от Формула 1, а понякога дори и пред състезателната кола. Няма съмнение, че операторът на дрона се нуждае от рефлекси и реакции, които не отстъпват на реакциите на състезателя, а може би дори трябва да са и по-бързи. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 15 гласа.

Свързани новини