Отидете към основна версия

1 467 8

Apple е на крачка от използването на ChatGPT в iOS

  • apple-
  • ios-
  • ios 18-
  • chat gpt

Двете компании водят последни преговори

Според вътрешна информация Apple е напът да финализира партньорство с OpenAI, което има за цел да интегрира ChatGPT в ключови функции с изкуствен интелект за предстоящата iOS 18. Въпреки че преговорите са в напреднал стадий, и двете компании са предпазливи и засега се въздържат от официални съобщения.

Интересно е, че стремежът на Apple към усъвършенстване на изкуствения интелект не се изчерпва с OpenAI. Има слухове за обсъждания с Google относно потенциалното приемане на нейния чатбот Gemini, което показва, че Apple щателно проучва различни възможности за подобряване на своите възможности за ИИ.

Това, което отличава Apple, обаче, е нейната далновидна стратегия по отношение на внедряването на ИИ. Последните слухове сочат, че технологичният гигант е готов да разположи по-голямата част от функционалностите на изкуствения интелект директно на своите устройства. Като използва огромната мощ на устройствата, допълнена с ресурси от центровете за данни.

Докато технологичният свят очаква с нетърпение представянето на iOS 18, стратегическите инициативи на Apple в областта на изкуствения интелект обещават да предефинират потребителското изживяване по задълбочен начин.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини