Отидете към основна версия

1 031 3

Toyota показа пещ и грил работещи на водород

  • toyota-
  • грил-
  • пещ-
  • водород

Компанията посочи плюсовете на тази технология

Навлизането на Toyota в областта на водорода се простира отвъд автомобилите с горивни клетки. Компанията си партнира с японския производител на уреди Rinnai, за да проучи възможностите за използване на водородни уреди за готвене.

Всичко започва с голяма пещ на водород, създадена за японското изложение за мобилност. Тази иновативна пещ работеше активно на изложението и в нея бяха направени десетки пици и кроасани за посетителите. Успехът вдъхнови Toyota да продължи да използва пещта, като сега служителите се наслаждават на пици и кроасани, през целия работен ден.

Те откриват, че този метод на готвене дава идеално хрупкава външна повърхност, като същевременно храната остава суха. Това е особено полезно за съставки като гъби и зеленчуци, които могат да изсъхнат при традиционните методи за печене. От друга страна, готвенето с водород запазва влагата им и засилва вкуса им.

Окуражени от положителните резултати, хората от Toyota не спират до пещта. Те са създали водороден грил, който се използва на различни събития, подкрепяни от Toyota. Изследването на Toyota на водородната технология за готвене представя завладяващ поглед към бъдещето, в което чистият водород играе роля не само на пътя, но и в нашите кухни.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини