Last news in Fakti

2 Юли, 2024 14:17 909 3

Toyota показа пещ и грил работещи на водород

  • toyota-
  • грил-
  • пещ-
  • водород

Компанията посочи плюсовете на тази технология

Toyota показа пещ и грил работещи на водород - 1

Навлизането на Toyota в областта на водорода се простира отвъд автомобилите с горивни клетки. Компанията си партнира с японския производител на уреди Rinnai, за да проучи възможностите за използване на водородни уреди за готвене.

Всичко започва с голяма пещ на водород, създадена за японското изложение за мобилност. Тази иновативна пещ работеше активно на изложението и в нея бяха направени десетки пици и кроасани за посетителите. Успехът вдъхнови Toyota да продължи да използва пещта, като сега служителите се наслаждават на пици и кроасани, през целия работен ден.

Toyota показа пещ и грил работещи на водород

Те откриват, че този метод на готвене дава идеално хрупкава външна повърхност, като същевременно храната остава суха. Това е особено полезно за съставки като гъби и зеленчуци, които могат да изсъхнат при традиционните методи за печене. От друга страна, готвенето с водород запазва влагата им и засилва вкуса им.

Окуражени от положителните резултати, хората от Toyota не спират до пещта. Те са създали водороден грил, който се използва на различни събития, подкрепяни от Toyota. Изследването на Toyota на водородната технология за готвене представя завладяващ поглед към бъдещето, в което чистият водород играе роля не само на пътя, но и в нашите кухни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърфиета

    1 0 Отговор
    А ще се интегрират ли с Гугъл войс?

    Коментиран от #2

  • 2 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смърфиета":

    Имат договор с Хуавей 😜
  • 3 Цеко сифоня

    5 0 Отговор
    Ние пък от кога имаме чушкопек с две гнезда .