Отидете към основна версия

2 444 7

Смарт часовникът на Google се оказа непоправим

  • google-
  • pixel-
  • pixel watch-
  • часовник

Подобно на предходните поколения, така и това не може да бъде оправено при проблем

Най-новият смарт часовник на Google - Pixel Watch 3 - е критикуван заради липсата на възможност за поправка. За разлика от много други електронни устройства, Pixel Watch 3 е проектиран така, че в случай на неизправност да бъде заменен, а не ремонтиран.

Тази еднократна употреба поражда опасения относно екологичната устойчивост. Въпреки че Google полага усилия за намаляване на опаковките и насърчаване на рециклирането на своите смартфони, липсата на възможност за поправка на Pixel Watch 3 може да допринесе за увеличаване на електронните отпадъци.

Решението да се даде приоритет на подмяната пред поправката е забележително отклонение от тенденцията за по-устойчиви и поправими електронни устройства. То повдига въпроси относно ангажимента на Google за екологична отговорност и дългосрочното въздействие на нейните продукти.

Освен това, при евентуален проблем, който гаранцията не покрива или при изтичането на такава, часовникът трябва да бъде изхвърлен, без възможност да бъде поправен, което би бръкнало по-дълбоко в джоба на неговите собственици.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини