21 Август, 2024 17:06 2 409 7

Смарт часовникът на Google се оказа непоправим

  • google-
  • pixel-
  • pixel watch-
  • часовник

Подобно на предходните поколения, така и това не може да бъде оправено при проблем

Смарт часовникът на Google се оказа непоправим - 1

Най-новият смарт часовник на Google - Pixel Watch 3 - е критикуван заради липсата на възможност за поправка. За разлика от много други електронни устройства, Pixel Watch 3 е проектиран така, че в случай на неизправност да бъде заменен, а не ремонтиран.

Тази еднократна употреба поражда опасения относно екологичната устойчивост. Въпреки че Google полага усилия за намаляване на опаковките и насърчаване на рециклирането на своите смартфони, липсата на възможност за поправка на Pixel Watch 3 може да допринесе за увеличаване на електронните отпадъци.

Решението да се даде приоритет на подмяната пред поправката е забележително отклонение от тенденцията за по-устойчиви и поправими електронни устройства. То повдига въпроси относно ангажимента на Google за екологична отговорност и дългосрочното въздействие на нейните продукти.

Освен това, при евентуален проблем, който гаранцията не покрива или при изтичането на такава, часовникът трябва да бъде изхвърлен, без възможност да бъде поправен, което би бръкнало по-дълбоко в джоба на неговите собственици.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баровец

    10 9 Отговор
    Само беден селяндур може да нарече някаква пластмасария часовник ! Е , затова ние сме друга класа !
  • 2 Бендида

    15 0 Отговор
    Google в отношения услуги е чудесен. Не така стои въпросът, стане ли дума за тракери и часовници. Пълна скръб. Като фен на Fitbit забелязах, че откакто компанията беше придобита от Google, бъгването е непрекъснато. Ако и Pixel Watch има подобни проблеми, а и е непоправим, не виждам как ще,, грабнат " клиенти.
  • 3 Ееееееееееее ............ !

    1 3 Отговор
    Ееееееееееее ............ ! Някой си Въобразява , че е безпогрешен ! Как да го Поправиш? Явно, Просто , Трябва да го Изхвърлиш!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Възмутен от ченгесари

    10 6 Отговор
    Само идиоти носят смарт часовници, обикновен часовник със стрелки изглежда хиляда пъти по- стилно
  • 6 Тоалетната хартия

    6 4 Отговор
    Ей на туй му се вика""китайски боклуци""" Само комплексаре купуват туй нещо...
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    С една дума ЕДНОДНЕВКА . Има хиляди устройства еднодневки . На първо време се сещам за запалки . Свършва газта и хвърляш .