Отидете към основна версия

2 637 2

Apple oтново забави сгъваемия си продукт

  • iphone-
  • apple-
  • macbook

Очаква се той да се появи в периода 2026-2028

Дългоочакваното сгъваемо устройство на Apple се сблъска с още една пречка. Според известния анализатор Минг-Чи Куо графикът за сглобяване на сгъваемия MacBook е изместен от началото на 2026 г. на края на 2027 г. или дори на 2028 г.

Забавянето се дължи основно на технически предизвикателства, свързани с дисплея и механичните компоненти. Съобщава се, че Apple е изоставила плановете за по-голям 20,25-инчов модел и сега се фокусира върху по-малък 18,8-инчов размер на екрана.

Очаква се LG да бъде единственият доставчик на сгъваемите панели, като първите оценки сочат висока цена от около 600-650 USD за панела и 200-250 USD за пантата. Тези високи разходи за компоненти вероятно ще допринесат за крайна цена на дребно в диапазона от 3500 USD.

Въпреки че Apple навлиза бавно на пазара на сгъваемите устройства в сравнение с конкуренти като Samsung и Huawei, решението на компанията да забави пускането на своя сгъваем MacBook подчертава предизвикателствата и сложността, свързани с разработването на такива иновативни устройства. Тъй като технологиите продължават да се развиват, предстои да видим дали Apple ще успее да преодолее тези пречки и успешно да представи сгъваемо устройство на пазара.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини