Отидете към основна версия

3 772 23

Huawei представи тройно сгъваемия си смартфон с цена от 5 хиляди лева

  • huawei-
  • смартфон-
  • сгъваем смартфон-

Устройството се предлага и в по-скъп вариант

Huawei представи Mate XT Ultimate - революционен смартфон с уникален дизайн. Това иновативно устройство се разгъва до огромни 10,2 инча, когато е напълно разгънато, предлагайки изживяване, подобно на таблет.

Mate XT Ultimate разполага с голям и гъвкав LTPO OLED дисплей със 120 Hz честота на опресняване и поддръжка на 10 милиарда цвята. Дисплеят предлага високо съотношение на екрана към тялото и съотношение на страните 16:11, когато е напълно разгънат. Huawei нарича този дисплей „3K“, като го позиционира като междинно звено между 2K (QHD) и 4K.

Mate XT Ultimate е оборудван с мощна система от камери, която включва 50 МР основен сензор с PDAF и OIS, 12 МР телефото обектив с 5,5-кратно оптично увеличение, 12 МР ултраширокоъгълна камера и лазерен автофокусен модул. Устройството разполага и с 8 МР предна камера в отвор на големия дисплей, която функционира като селфи камера, когато устройството е сгънато.

Иновативната система на пантата на Mate XT Ultimate позволява вътрешно и външно огъване. Пантата е изработена от издръжлив композитен ламинат с компоненти от специална течност, което допринася за нейната издръжливост. Huawei позиционира Mate XT Ultimate като инструмент за продуктивност, идеален за задачи като електронна поща, управление на финанси, и възпроизвеждане на видео.

От компанията твърдят, че Mate XT Ultimate се захранва от мощен чипсет, въпреки че конкретните подробности не бяха разкрити. Устройството се предлага с 16 GB оперативна памет и голяма батерия с капацитет 5600 mAh. То поддържа 66W кабелно зареждане, 50W безжично зареждане и обратно безжично и кабелно зареждане.

Mate XT Ultimate се предлага в черен или червен цвят със златни акценти. Цената му е 2 550 евро за версията с 256 GB, 2 800 евро за версията с 512 GB и 3 100 евро за модела с капацитет 1 TB.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини