Отидете към основна версия

1 348 7

Първи проблеми за новия iPhone 16 Pro

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16-
  • iphone 16 pro

Собственици се оплакват от чувствителността на докосване

Въпреки че iPhone 16 Pro започна да се доставя само преди няколко дни, все повече потребители съобщават за проблеми със сензорния екран. Основният проблем се крие в алгоритъма за отхвърляне на дланта на телефона, който е прекалено чувствителен и може погрешно да интерпретира неволни докосвания като умишлено въвеждане.

Тази чувствителност е особено забележима по ръбовете на екрана, което води до пропуснати докосвания и плъзгания. Потребителите са установили, че използването на калъф може да помогне за облекчаване на този проблем, като създаде физическа бариера между ръката и екрана, намалявайки вероятността от случайни докосвания.

По-трайно решение обаче се очаква от Apple под формата на софтуерна актуализация. Компанията е наясно с проблема и работи върху поправка, която да подобри реакцията и точността на сензорния екран.

Докато софтуерната актуализация се разработва, използването на калъф остава най-ефективният начин за намаляване на проблемите със сензорния екран на iPhone 16 Pro. Това временно решение ще помогне на потребителите да се насладят на по-гладко и надеждно изживяване, докато постоянното решение стане налично.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини