Отидете към основна версия

2 717 41

GM пуска батерия за електромобили с ултрабързо зареждане

  • general motors-
  • saic-
  • батерия-
  • електромобил-
  • бързо зареждане

Тя ще бъде на пазара още през 2025 година

Американският автомобилен гигант General Motors разработва иновативна батерия за електрически превозни средства. Тя ще бъде пусната на пазара още през 2025 година. Това съобщава сайтът CarNewsChina .

Батерията на ново поколение на General Motors се създава съвместно с китайския автомобилен концерн SAIC и производителя на серийните батерии ще е китайската CATL. Все още няма много подробна информация.

SAIC наскоро започна да въвежда твърдотелни батерии (които електрическите автомобили MG скоро ще получат), но заедно с GM те създават по-разпространената литиево-железно-фосфатна (LFP) батерия.

Посочва се, че батерията на General Motors ще поддържа бързо зареждане с постоянен ток от 900 волта (клас 6C). В този режим ще бъде възможно да се попълни запасът от енергия, необходим за 200 км само за 5 минути.

Специалистите планират да постигнат този резултат чрез внедряване на редица нови технологии. По-специално батерията ще получи електролит с повишена електропроводимост, нов графитен анод и подобрено изолационно покритие.

Освен това LFP батериите са по-безопасни, тъй като са по-малко чувствителни към прегряване. Посочва се още, че първите, които ще получат нови батерии, ще бъдат електрическите превозни средства на General Motors, построени на актуализираната платформа Ultium.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.

Свързани новини