Отидете към основна версия

714 6

Apple намалява производството на iPhone 16

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16-
  • iphone 16 plus

Причината е в слабото търсене

Изглежда, че iPhone 16 и 16 Plus на Apple не се харесват на потребителите, което води до намаляване на производството с до 10 милиона броя. Тази новина идва от анализатора Минг-Чи Куо, който е добре позната личност в света на Apple.

Според доклада на Куо общото производство на серията iPhone 16 за четвъртото тримесечие на 2024 г. сега се очаква да бъде около 80 млн. броя. Това е значително намаление спрямо предишната оценка от 84 млн. и още повече спрямо 90-91 млн. броя, произведени за серията iPhone 15 през миналата година.

Спадът в производството се очаква да продължи и през първата половина на 2025 г., като прогнозите сочат спад до 45 млн. броя през първото тримесечие и 39 млн. броя през второто тримесечие.

Куо обяснява недостатъчното търсене с липсата на значителни функции, които да подтикнат съществуващите потребители на iPhone да надградят. Той конкретно споменава Apple Intelligence, предполагаемата функция с изкуствен интелект, като недостатъчно силна точка за продажба на серията iPhone 16.

Тази новина подчертава конкурентния пазар на смартфони, на който дори технологичен гигант като Apple трябва постоянно да въвежда иновации и да предоставя убедителни подобрения, за да поддържа интереса на потребителите. Макар че серията iPhone 16 може да не се представя добре, ще бъде интересно да видим как Apple ще реагира и какво ще предложи в бъдещите модели.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини