Отидете към основна версия

6 451 28

Христо Иванов: ГЕРБ изпълнява програмата на БСП (ВИДЕО)

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • георги касчиев-
  • аец "белене"

Борисов и Радев се надпреварват за благоволението на Путин, смята бившият правосъден министър

ГЕРБ изпълнява програмата на БСП. Борисов трябва да подаде оставка и да отиде на избори, да се яви с програмата на БСП и да иска мандат от избирателите да изпълни тази програма. С протеста днес настояваме и да не се отменя мораториума върху проекта АЕЦ "Белене". Това заяви в студиото на ФАКТИ лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов по повод обявения рестарт на втората ядрена централа.

"Ние не знаем дали този проект ще се превърне в енергийна мощност. Това, което със сигурност знаем е, че това е една корупционна мощност и политическа лъжа. В този смисъл е много трудно да коментираме какъв е този китайски инвеститор", каза бившият правосъден министър.

Относно спекулациите за повишаване цената на тока, ако не се построи АЕЦ "Белене" ядреният експерт проф. Георги Касчиев обясни, че няма основания за подобно нещо.

"Ако построим "Белене" много ясно токът ще стане по-скъп. Това не предизвиква никакви съмнения. Министър Петкова каза, че е най-добре държавата да участва с 34% - това са едни 7 млрд. лева, отделно ние имаме ангажимента да свържем новия източник в системата - това е изчислено, че ще струва над 1,3 млрд. лева - така, че това са много милиарди.

Едни нарочно взети погрешни решения в миналото, за да се направи този проект необратим, не трябва да предопределят бъдещето. Половината от оборудването може да се използва за АЕЦ "Козлодуй" - специално парогенераторите за Пети и Шести блок", обясни проф. Касчиев.

"А лично моята теза за огромните четири корпуса, които ще останат е следната: по един да се инсталира във Врана, един в Банкя, един на "Позитано" като паметник на алчността и глупостта, а последният да се даде на Министерството на туризма и на известния зимен курорт, който протестира - да построят един огромен казан за ракия, да вземат Рекорда на Гинес и да осигурят целогодишна заетост на населението", пошегува се експертът.

"Очевидно е, че сили много по-сериозни от правителството ни стоят зад всичко това. Има едно ходене на поклонение при Путин, Борисов и Радев се надпреварват за благоволението му", допълни Христо Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини