22 Май, 2018 12:44 6 395 28

Христо Иванов: ГЕРБ изпълнява програмата на БСП (ВИДЕО)

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • георги касчиев-
  • аец "белене"

Борисов и Радев се надпреварват за благоволението на Путин, смята бившият правосъден министър

Христо Иванов: ГЕРБ изпълнява програмата на БСП (ВИДЕО) - 1

ГЕРБ изпълнява програмата на БСП. Борисов трябва да подаде оставка и да отиде на избори, да се яви с програмата на БСП и да иска мандат от избирателите да изпълни тази програма. С протеста днес настояваме и да не се отменя мораториума върху проекта АЕЦ "Белене". Това заяви в студиото на ФАКТИ лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов по повод обявения рестарт на втората ядрена централа.

"Ние не знаем дали този проект ще се превърне в енергийна мощност. Това, което със сигурност знаем е, че това е една корупционна мощност и политическа лъжа. В този смисъл е много трудно да коментираме какъв е този китайски инвеститор", каза бившият правосъден министър.

Относно спекулациите за повишаване цената на тока, ако не се построи АЕЦ "Белене" ядреният експерт проф. Георги Касчиев обясни, че няма основания за подобно нещо.

"Ако построим "Белене" много ясно токът ще стане по-скъп. Това не предизвиква никакви съмнения. Министър Петкова каза, че е най-добре държавата да участва с 34% - това са едни 7 млрд. лева, отделно ние имаме ангажимента да свържем новия източник в системата - това е изчислено, че ще струва над 1,3 млрд. лева - така, че това са много милиарди.

Едни нарочно взети погрешни решения в миналото, за да се направи този проект необратим, не трябва да предопределят бъдещето. Половината от оборудването може да се използва за АЕЦ "Козлодуй" - специално парогенераторите за Пети и Шести блок", обясни проф. Касчиев.

"А лично моята теза за огромните четири корпуса, които ще останат е следната: по един да се инсталира във Врана, един в Банкя, един на "Позитано" като паметник на алчността и глупостта, а последният да се даде на Министерството на туризма и на известния зимен курорт, който протестира - да построят един огромен казан за ракия, да вземат Рекорда на Гинес и да осигурят целогодишна заетост на населението", пошегува се експертът.

"Очевидно е, че сили много по-сериозни от правителството ни стоят зад всичко това. Има едно ходене на поклонение при Путин, Борисов и Радев се надпреварват за благоволението му", допълни Христо Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    49 28 Отговор
    Единствено подобряването на отношенията ни с Русия е правилният и необходим път,ако искаме да имаме бъдеще като народ и държава,като съответно трябва да сме неделима част от Европейския съюз! И нашите политици трябва и са длъжни да защитават националните ни интереси,а не някакви други!

    Коментиран от #7, #13

  • 2 Бесен Язовец

    42 15 Отговор
    Борисов явно се подмазва на В.Путин
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    28 23 Отговор
    Тоя индивид от кое измерение реди тия бисери
  • 5 Жаден за власт

    29 19 Отговор
    Този пич няма да се откаже докато не се докопа до ГОЛЕМИТЕ мангизи .
  • 6 Кълвач

    33 19 Отговор
    Пинокио изпълнява програмата на Джордж Сорос, силно подобрен вариант на Ран-Ът, за екстремно унищожение на българите.
  • 7 Иванчо

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    Нашите политици защитават своите лични интереси, а не национаните ни. Русия, от своя страна, защитава имперските си интереси - по същия начин, както когато е водила битката за Дарданелите с Османската империя, оказала се освободителна за нас.
  • 8 LZ2018

    26 8 Отговор
    Навремето Боко се кълнеше, че спира проекта аец 'белене'.
    Очевидно руското влияние се засилва.
  • 9 ФСБ

    20 9 Отговор
    Това е Христо Бойкикев - не забравяите тази важна подробност!!!
  • 10 хаха

    24 12 Отговор
    Тъпанар, кой ли ще гласува за вас бе?
  • 11 Грую

    13 7 Отговор
    Сидеров беше прав - тези, които най-много лаеха против Русия и Путин, когато се оправят отношенията, няма да може човек да стигне до Русия от тях.Ще са заели всички места. Накратко най-лошата болест на политиката "конформизма" е на власт или по-точно тай никога не е изпускал властта!

    Коментиран от #18

  • 12 Hhhhhhhh

    13 5 Отговор
    От къде изпълня тоя американски г... Щер. Долар....

    Коментиран от #14

  • 13 ядрен русофилистик

    21 17 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    45 години братска дружба, до какво ни доведоха бе тиквеник? Ти живял ли си по соца, поне малко, че приказваш пълни глупости. От русия сме видели само лошо, мизерия, диктатура и нищета.
    Сега е 1000 пъти по добре от това, което беше по времето на лизането на съветски г*зове.
    Ти не си патриот, ами един прост човек, ама много прост, за това сме на това деридже, щото има такива тъапци, тъпи та вдлъбнати.

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ядрен русофилистик

    21 3 Отговор
    Герб и БСП са страна на една и съща монета БКП, ядрото винаги е било едно и разиграваха театъра с декорацията, заради парите от ЕС, сега се чудят, откъде да дръпнат още кинти и се заиграват с руснаците.
    Всеки иска да строи Белене, ама никой не иска да построи, замислете се за какво? 2 МИЛИАРДА отидоха в Белене и още 2 в Цанков камък, 7 милиарда източиха от КТБ, има ли осъдени?
    НЕ! Няма и да има! Парите намериха ли се? НЕ, няма и да се намерят!?
    ЗАЩО?
    Защото ГАРВАН, ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ!
    Загрейте го най-после!
  • 16 Hhhhhhhh

    5 5 Отговор
    Към 14 пълен и утвърден соразадник
  • 17 Бесен Язовец

    1 16 Отговор
    Румен Грипена явно е придворния на ББ,а Христо Иванов се прави,че не е към ББ,ама само се прави.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГосТ

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "ядрен русофилистик":

    Галошите процъфтехте. Бате,неам аз мноо спомени, ама знам че лекарите бяха по добре от зъбарите,инженерите имаха работа,а учените не взимаха колкото чистачка. Всяка жаба си знаеше гьола. И Софийско гражданство имаше. Са случайни хора от кол и вЪже ми се праат на големо доб'р утро . Аре s'il vous plait. Това е положителното,не че е нямало и отрицателно. А цанев,дето ми мрънкя за репресираната ЕнтелЕгенция....да земе да се сравни с Вапцаров или Смирненски.
  • 20 Борис

    5 3 Отговор
    Поредната фалшива кампания с цел да се чува за тях, подемат от крадливата коалиция на Прокопиев.
  • 21 г н никой

    11 4 Отговор
    Всеки път когато се появи някой добър икономически проект за българия, от дупките си изпълзяват едни сини плужеци и почват да обяснявст колко е лошо проектът да се реализира. Единствения положителен принос на СДС е, че показаха, че и от червените боклуци може да има по големи боклуци и това са сините боклуци.
  • 22 ssб

    13 4 Отговор
    много ми е противен тоя Хр.Иванов . Да си ходи в Америка при покровителя си Сорос и да не припарват в България . Изчезни !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мартин

    7 1 Отговор
    А чия програма ще изпълнява Христо Иванов, ако успее да влезе в Парламента? Тази на Иво Прокопиев или?
  • 25 Иван Христов

    5 2 Отговор
    Христо Иванов отново няма да успее да влезе в Народното събрание, ще видите!
  • 26 Крис

    5 1 Отговор
    А пък Иванов май следва стриктно плана на Прокопиев...
  • 27 Шменти Капели

    5 1 Отговор
    Бившият провалил се министър на правосъдието е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев, който от своя страна е ощетил държавата с милони левово. И е повече от смешно точно той да говори за корупция и политическо влияние.
  • 28 Този олигофр_н

    3 2 Отговор
    кого представлява? Соросоидите? Да? Хм, тях никой не ги бръсне за слива!