Отидете към основна версия

2 925 37

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: ГЕРБ, ДПС и БСП към момента само не са избрали правителство (ВИДЕО)

  • настимир-
  • ананиев-
  • пп-
  • борисов-
  • трафик на хора-
  • капитан андреево

Има хора от МВР, които подпомагат трафика на хора, казва депутатът

Снимка: Факти.бг

Трафикът на бежанци е незаконен бизнес. Няма как да развиваш такъв бизнес, ако нямаш покровителство. Преди да се стигне до инцидент като този на Околовръстното в София, някой е пресякъл границата. Някой някъде ги е натоварил и тръгнал. Така стана и в Бургас. Има трафик на хора и се изкарват много пари от този бизнес. Когато проверявахме „Капитан Андреево“, какво се оказа. Няма как физически да се провери всеки камион. И когато ти не можеш да провериш всичко, ти не знаеш какво караш. И там видяхме, че има елемент на корупция. Дали са пачки, дали са наркотици, дали са хора. Мигранти казват, че плащат между 10 и 15 хил. евро, за да минат границата. Ако 20 човека са платили во 10 000 евро, това са 200 000 евро от една група. Огромни пари. Има хора от МВР, които подпомагат тази дейност на трафика на хора. И така си обяснявам оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Но той говори и за законодателни промени. Ние си имаме работещи закони. Може да не са перфектни, но въпросът е как де пресечеш тези канали, как да пребориш вътрешната корупция. Това каза пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ депутатът от ПП Настимир Ананиев.

„Ние сме европейска граница. Поискахме немски граничари да дойдат на „Капитан Андреево“. Служебното правителство ги отказаха. Много съм разочарован от кабинета на Гълъб Донев. На много места връщат кадри на ГЕРБ, а това е много притеснително. Аз видях в 3-4 министри тази посока, а днес вече почти всеки втори министър връща кадри на ГЕРБ. И не мога да разбера защо? Защо президентът го позволява това нещо. И защо се бави връчването на първия мандат. От месец слушаме как ПП са виновни за всичко в тази държава. Най-важното нещо е първата политическа сила да направи правителство. ГЕРБ не се срещат с никого, за да правят правителство. Вместо да говорим за бюджет, за пенсии и т.н. нищо не чуваме“, добави Ананиев.

Относно обединението на т.н. „хартиена коалиция“, той каза, че оправданието им е, че това е просто една тема, но дали е така. „Говорим за ГЕРБ, ДПС и БСП- „хартиена коалиция“. Но кой избра Вежди Рашидов за председател на парламента? Кой в момента подкрепя удължаване на бюджета, а не входиране на нов? Трите партии към момента само не са избрали правителство. Иначе основните елементи на една коалиция са видими. Просто ги е страх да излязат на яве. Борисов се опитва да спазари своята недосегаемост, но няма как да стане“, каза още депутатът от ПП.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.

Свързани новини