Отидете към основна версия

7 030 26

Доц. Киселова пред ФАКТИ: При втория или третия мандат, разговорът е как да бъде държан ГЕРБ извън властта (ВИДЕО)

  • наталия киселова-
  • втори мандат-
  • герб-
  • власт

Но начинът, по който се предлагат приоритетите в декларацията на ПП, се опитва по-скоро да извади пред скоби програма за управление на правителство, коментира доц. Киселова

Снимка: ФАКТИ

Шансове винаги има, защото може да надделее някаква форма на разум, или така да кажем по-сериозни интереси. Но, според мен, във втория или в третия мандат, ако се стигне до трети, въпросът е как да бъде държан ГЕРБ извън властта. Това е, според мен, основния разговор. Това е същината. Защото ГЕРБ се самопредложиха на ДБ и след като ГЕРБ успя да изолира БСП от неговите бивши съюзници от миналия парламент, сега ще се опитат да изолират и ДБ. И на принципа "Разделяй и владей" с всяка една от парламентарните групи да договарят поотделно.
Това каза в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова доц. Наталия Киселова- преподавател по конституционно право в СУ в коментар за връчения по-рано днес втори проучвателен мандат от президента Радев на "Продължаваме промяната".
Тя каза още:
Предложенията, които са включени в проекта на декларация на ПП, мисля, че няма да има разумен български народен представител, който да не ги подкрепи. Те са толкова общо формулирани, че спокойно всички могат да ги подкрепят. Но начинът, по който се предлага, се опитва по-скоро да извади пред скоби програма за управление на правителство. А процедурата при парламентарно правителство, говоря в сравнителен план, иначе у нас това не е част от формиране на процедурата за формиране на правителство, е да се назначи министър- председател, или да се избере- зависи от държавата, за която говорим. И той, след като е избран, да поиска вот на доверие на база това какво ще прави правителството. Докато тук извеждането пред скоби по-скоро е усилие върху законодателната дейност на Народното събрание, при лидирането на "Продължаваме промяната".

Опитва ли се Иван Гешев да бъде на вълната на управляващите, има ли паралел между Гешев и Татарчев, прехвърли ли правителството отговорността на НС за оръжията за Украйна, възможно ли е Гешев да се готви за политическа кариера, промените в Изборния кодекс- всичко това вижте във ВИДЕОТО

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини