Отидете към основна версия

3 483 42

Минчо Спасов пред ФАКТИ: Поведението на главния прокурор е неадекватно вече трета година (ВИДЕО)

  • минчо спасов-
  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • всс-
  • имунитет

За да променим нещата в съдебната система, трябва да се промени съставът на ВСС, казва адвокатът

Снимка: Факти.бг

Поведението на главния прокурор е неадекватно вече трета година. Политическа кариера за Иван Гешев? Тези, които седят зад Гешев, го използват да ударят този или онзи политически играч. Не влиза в плановете на неговите душеприказчици Гешев да става политик. Той е нужен там, където е. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ адвокат Минчо Спасов.

„Главният прокурор се среща с хората от Пролеша – заради винетките, среща с деца в училищата, за да им дава политически съвети… Активен е, а ВСС не взима мерки. Защо? Защото ВСС зависи от Гешев. И понеже много се говори за правомощията на главния прокурор. Нека ВСС да направи така, че главният прокурор сам да може се откаже от имунитета си. Мога да илюстрирам това от личен опит. Хора от прокуратурата отправиха клевети срещу мен, а опитът ми да заведа дело се провали, защото ми се каза, че те имат имунитет. Аз им писах тогава писмо да си свалят имунитета сами, но така и не получих отговор. Призовавам. Нека се даде право на главния прокурор да се отказва от имунитета си. За да променим нещата в съдебната система, трябва да се промени съставът на ВСС. Моя близка, която бе член на ВСС от ГЕРБ, ми е разказвала за избора ѝ. Преди да я вкарат в стаята на ГЕРБ при Искра Фидосова, са я вкарали в стаята на ДПС при Делян Пеевски. Ето така се избират хората във ВСС“, коментира адвокатът.

Попитан за случващото се около фирмата Nexo, Спасов е на мнение, че не е съвсем сигурен, че всъщност това е афера.

„Прокуратурата говори за голям удар, за голямо разследване, а после експерти обясниха какво е правила компанията и то много успешно. Добре, че българската прокуратура не я слуша никой в света, защото иначе ще трябва да плащаме големи обезщетения. Фирмата бе заклеймена като „перач на пари“, за злоупотреба с банкова дейност. Това е юридическа чалга. И още нещо. Първо прокуратурата даде пресконференция, на която казаха, че фирмата е нарушител, а после добавиха, че ще се консултират с експерти. Това какво е. Първо експертите трябваше да са дали мнение. Това е нормалната практика. Май и те не знаят какви експерти ще търсят“, добави Спасов.

Още от разговора гледайте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.

Свързани новини