Отидете към основна версия

2 682 15

Румен Гечев пред ФАКТИ: Прокуратурата и следствието се търкалят в калта, това е пагубно (ВИДЕО)

  • румен-
  • гечев-
  • бсп-
  • гешев-
  • главен прокурор-
  • калта

Г-н Гешев, важно е какво правите вие в България, а не къде сте ходили на срещи, каза депутатът

Снимка: Факти.бг

Едва ли има нещо случайно в събитията, на които ставаме свидетели относно работата на главния прокурор, че са синхронизирани. Какво виждаме? Главният прокурор, неговият заместник и заместника на заместника се хванаха за гушите и се търкалят в калта. Скоростта, с която се развиват събитията - това е трагедията за България. Какво наблюдаваме? Прокуратурата на България и следствието се търкалят в калта, това е пагубно. Това показва, че ние – от БСП, когато сме казвали през годините, че съдебната система, в която има много достойни представители както и във всяка друга обществена сфера, е пробита и корумпирана, е вярно. Когато виждаме главен прокурор и негов заместник да се търкалят в калта и да се борят за живота си, значи забравете за бюджетни дефицити, за макроикономически инвестиции, да развитие на държавата. Нека да припомня, че всичките тези проблеми – като „Барселонагейт“, като магистралите, като Мата Хари, тук - във вашето студио, аз и мои колеги от БСП сме ги дискутирали и сме изнасяли в парламента. Всички сме говорили по тези теми. Но и прокуратурата беше глуха, и следствието беше глухо. Просто съдебната система се правеше на разсеяна и ето сега стигаме до въргалянето в калта пред очите на целия свят. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ депутатът от БСП Румен Гечев.

Попитан какво мисли за факта, че главният прокурор се върна от визита в САЩ, и тогава говори, Гечев каза, че това е един почерк на някой български политици, които просто парадират с чуждестранна подкрепа.

„Имаме много случаи на такова поведение. Един идва от САЩ, друг от Германия, показват снимки от ЦРУ, от ФБР. Говорят за конгресмени. Всеки може да пътува до САЩ, но в повечето случаи става дума за невзрачни организирани, частни срещи, каквито всеки може да си организира. Но при Гешев поведението и използването на такива прийоми е недостойно, защото той е главен прокурор на Република България. Г-н Гешев, важно е какво правите вие в България, а не къде сте ходили на срещи!? Като цяло това къде е бил няма никакво значение. Има привързаност на определени хора в България да търсят чужда подкрепа. Как да кажа, да са нещо като луната и да светят с отразена светлина. Това обаче не е никак добре“, добави той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини