16 Май, 2023 14:34 2 665 15

Румен Гечев пред ФАКТИ: Прокуратурата и следствието се търкалят в калта, това е пагубно (ВИДЕО)

  • румен-
  • гечев-
  • бсп-
  • гешев-
  • главен прокурор-
  • калта

Г-н Гешев, важно е какво правите вие в България, а не къде сте ходили на срещи, каза депутатът

Румен Гечев пред ФАКТИ: Прокуратурата и следствието се търкалят в калта, това е пагубно (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Едва ли има нещо случайно в събитията, на които ставаме свидетели относно работата на главния прокурор, че са синхронизирани. Какво виждаме? Главният прокурор, неговият заместник и заместника на заместника се хванаха за гушите и се търкалят в калта. Скоростта, с която се развиват събитията - това е трагедията за България. Какво наблюдаваме? Прокуратурата на България и следствието се търкалят в калта, това е пагубно. Това показва, че ние – от БСП, когато сме казвали през годините, че съдебната система, в която има много достойни представители както и във всяка друга обществена сфера, е пробита и корумпирана, е вярно. Когато виждаме главен прокурор и негов заместник да се търкалят в калта и да се борят за живота си, значи забравете за бюджетни дефицити, за макроикономически инвестиции, да развитие на държавата. Нека да припомня, че всичките тези проблеми – като „Барселонагейт“, като магистралите, като Мата Хари, тук - във вашето студио, аз и мои колеги от БСП сме ги дискутирали и сме изнасяли в парламента. Всички сме говорили по тези теми. Но и прокуратурата беше глуха, и следствието беше глухо. Просто съдебната система се правеше на разсеяна и ето сега стигаме до въргалянето в калта пред очите на целия свят. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ депутатът от БСП Румен Гечев.

Попитан какво мисли за факта, че главният прокурор се върна от визита в САЩ, и тогава говори, Гечев каза, че това е един почерк на някой български политици, които просто парадират с чуждестранна подкрепа.

„Имаме много случаи на такова поведение. Един идва от САЩ, друг от Германия, показват снимки от ЦРУ, от ФБР. Говорят за конгресмени. Всеки може да пътува до САЩ, но в повечето случаи става дума за невзрачни организирани, частни срещи, каквито всеки може да си организира. Но при Гешев поведението и използването на такива прийоми е недостойно, защото той е главен прокурор на Република България. Г-н Гешев, важно е какво правите вие в България, а не къде сте ходили на срещи!? Като цяло това къде е бил няма никакво значение. Има привързаност на определени хора в България да търсят чужда подкрепа. Как да кажа, да са нещо като луната и да светят с отразена светлина. Това обаче не е никак добре“, добави той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алооо

    16 5 Отговор
    Гечееев, да купуваме ли долари Гечев?Ще има ли пак 3000 лв. за долар а?Ще гърмят ли банки като новогодишна заря?
  • 2 АнтиКомунист

    20 5 Отговор
    дъртите комуняги обсъждат блатото в което ни превърнаха......
  • 3 Гост

    5 5 Отговор
    Кое е пагубно бе, дядо? Екстра е!
  • 4 НЯКОЙ

    8 3 Отговор
    Брей, ако ВИЕ не бяхте го казали, НИЕ едва ли щяхме да разберем ! Това постоянно изтъкване "БСП това", "БСП онова" е много дразнещо, защото не сте никакъв фактор, бива ви да пазите камъните на разни паметници, да носите портрети на не знам кого, да развявате червени комунистически знамена, втръснали на хората през годините ! Що се касае до съдебната система - тя е превзета от мафията и трябва да се прочисти ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ И ОТ ДОЛУ ДО ГОРЕ - НЯКОЛКО ПЪТИ ЗА ПО-СИГУРНО !
  • 5 Сталин

    4 2 Отговор
    Демокрацията е единствено за бананови републики от колониален тип ,класически пример е България.Ако Сащ признаят една държава за демокрация ,това е парола и означава че тази държава е под тотален политически контрол на Сащ,същото е признаването на една държава за пазарна икономика,това е парола че икономиката на държавата принадлежи на западните мародери и е под техен контрол.
    Сериозните държави , имат несменяем пожизнен лидер който познава и решава проблемите в дългосрочен план,защото това е дълъг процес ,такива държави са Русия, Турция,Беларус,Сирия ,Иран,Северна Корея,Венецуела.На всеки 4 години Сащ сменят агентурата си от политически про ститутки чрез изборен процес и ако някой национално отговорен лидер не работи за интереса на Сащ бива сменян чрез платени протестери и цветни революции,пример са правителствата на Петър Младенов,Жан Виденов и Орешарски и някои политически лидери като Волен Сидеров биват тормозени.САЩ обикновено подбират агентурата си от доказано пропаднали компрометирани типове и нищожества ,като Тулупа и Киртака които разиграват театър за пред простолюдието,а зомбираните български овце от българските медии на ЦРУ изпадат в екстаз от тези "лидери"/ нищожества.Единствената бюлетина на българина за по добър живот е куршума за агентурата на тези западни мародери,но тъй като българина е същия мишок като "лидерите" си това едва ли ще се случи,така че надежда всякаква вие оставете и продължавайте да блеете на празна демократична поляна
  • 6 Бамбука

    4 1 Отговор
    "Скоростта, с която се развиват събитията - това е трагедията за България." Не така другарю. Седяхте си в НС дълги години, ползвахте всякакви облаги, утре ще получите доста солидни пенсии, пазехте си тесните интереси за сметка на данъкоплатците, правихте "ШОУ" в ненужни препирни от трибуната на НС за задоволяване на собственото си его. Срещахте се тайно управляващи/коалиция, менкайки си търговски интереси и т.н. Кое в настоящия момент не ви устройва ? Да, утре можете да не бъдете във властта, нормално. Как беше "скоростта" с която се събрахте и гласувахте "хартиената" бюлетина ?
  • 7 Сталин

    4 3 Отговор
    Ходят на масонски тайни срещи в САЩ и Европа където циониската мафия принасят в жертви деца
  • 8 Айде

    6 1 Отговор
    Радващо е Гечев, радващо е! Да се види от всички колко струва тази политическа система, която вие създадохте!
  • 9 Това е нивото!

    1 0 Отговор
    Да погледнеме истината а тя е че дьното е нашия естествен хабитат.
  • 10 истина ти казвам

    4 1 Отговор
    Геч не дей да злорадстваш щото благодарение на същата тая корумпирана прокуратура не си във кауша! Нагъллллл!
  • 11 Тикви Български

    4 0 Отговор
    Колко прав е бил Алеко с Бай Ганя!!! Четете коментарите и вижте колко много са героите му в БГ!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Ти да видиш

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тикви Български":

    А ти ква тиква се явяваш? Или си най големия разбирач?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сетила се Мара да се...

    0 0 Отговор
    Този Гечев, не беше ли идеолога на хиперинфлацията от 97-ма !!!
  • 15 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Всички тия крайно важни институции са молепсани,заразени с мафиотизъм,обърнати са в своята противоположност,превърнати са в мафиотски атрибути.Затова какво да ги жалим,разните там гдбоп,данс-миманс и пр.МВР също е изопачено,закриля олигарси и всякаква оядена измет,а народа се гъне и е загубил вяра в мвр.Американците ни го причиниха,всичко се променяше по техни съвети и те се изпълняваха като повеление свише.Ето го и резултата,пълна властова разруха,корумпираност,мафиотизация.