Отидете към основна версия

6 956 60

Методи Андреев пред ФАКТИ: Не може и не трябва да правим промени в Конституцията за Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

  • методи-
  • андреев-
  • пп-
  • дб-
  • христо-
  • иванов-
  • борисов-
  • пеевски-
  • дпс

ПП и ДБ сега са само за цвят и мирис, за да узаконят пред обществото поредния историческия компромис, казва общественикът

Снимка: Факти.бг

Конституционни промени!? Нещата се определят основно в рамките от ДПС, но сега виждаме как става това с подкрепата на ПП и ДБ. Така че ПП и ДБ сега са само за цвят и мирис, за да узаконят пред обществото поредния историческия компромис. Основният действащ участник в този компромис отстрана на ДБ е Христо Иванов. Той участваше и в първия исторически компромис. Когато видя тогава, през 2015-а и беше министър в кабинета на Борисов, че нещата се подменят по подобен начин, подаде ставка. Защо не дава гласност сега. Защо сега не поставиха ултимативно от ПП-ДБ пред ГЕРБ и ДПС, че конституционни промени на всяка цена няма има. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Методи Андреев, бивш депутат и общественик.

„Защо от ПП-ДБ не казаха, че промени може да има, ако се изпълни тяхната визия. Мълчат. И сега Христо Иванов мълчи и споделя на „Правосъдие за всеки“, че ГЕРБ не били съгласни с това и онова. Е, какъв е този човек, който е готов да направи втори исторически компромис. Христо Иванов е глупак и измамник. ДБ имаха визия какви трябва да бъдат реалните поправки в Конституцията. Всъщност се оказва, че те са внесли своя визия в 45-то Народно събрание. Тогава ДБ бяха 27 депутати. А днес ДБ има огромно отстъпление от това, което са внесли през 2020-а. Това е политически измама, направена от политически измамници. Визията за промени в Конституцията от 2020 година бе подкрепена от много хора, включително и от мен, защото там имаше смислени неща, които могат да определят развитието на държавата. В тази визия на ДБ имаше много текстове, свързани с лустрация. Ставаше въпрос за длъжности, относно които да се прилага рестрикцията за принадлежност към бившата ДС, в области като отбраната, национална сигурност, МВР, съдебна система и др.“, добави гостът.

„Питам сега. Какво се промени от 2020-а досега, че в момента ДБ не направиха и опит да предложат тези текстове. Не казвам, че щяха да минат, но те не направиха опит да ги вкарат. Така че основният, който мами обществото сега, че се прави нещо голямо, е Христо Иванов – измамник. И това, което направиха от „Правосъдие за всеки“, че се оттеглиха, е наистина голяма стъпка, защото има абсолютно несъгласувани неща, които са вписани по незнаен начин. Не може и не трябва да правим промени в Конституцията за Борисов и Пеевски, за да обслужваме техния интерес“, добави Андреев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 52 гласа.

Свързани новини