Отидете към основна версия

4 531 44

Никола Вапцаров пред ФАКТИ: Къде бяха представителите на ПП по време на протестите срещу Борисов? (ВИДЕО)

  • никола-
  • вапцаров-
  • кмет-
  • софия-
  • пп-
  • дб-
  • борисов-
  • пеевски

Време е да заговорим за абсолютно прекратяване на практиките, свързани с режима на Борисов, казва кандидатът за кмет на София

Снимка: Факти.бг

Време е да заговорим за абсолютно прекратяване на практиките, свързани с режима на Борисов. Трябва изолиране на ГЕРБ тотално от властта и повдигане на обвинение срещу хора като Пеевски - мастит бизнес-олигарх, който реално погледнато се е вкопчил в българската икономика и в българския живот. Къде бяха представителите на ПП – то тогава ги нямаше като партия, по време на протестите срещу Борисов?
Основно бяха там - изолирани на стълбите около БНБ. Там беше Андрей Гюров, а сега стана подуправител на БНБ… Идваха на протестите след работно време, когато беше хубавото времето, правиха тигели по площада, снимки, селфита и т.н. Не бяха част от масата, от народа, който искаше промяна. Те яхнаха това недоволство, а сега го продадоха за жълти стотинки на Борисов и на Пеевски. Казвам жълти стотинки, защото за колкото и да са се продали, е малко в сравнение с това, че те заробват още едно поколение да бъде жертва на този мафиотско олигархичен кръг от хора. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Никола Вапцаров, кандидат за кмет на София на „Изправи се Бг“.

Попитан какъв е потенциалът на протестите „Не на насилието“, Вапцаров смята, че той е голям, а това е така заради огромното чувство за безнаказаност у нас, на което ставаме свидетели.

„Справедливост – това иска обикновеният човек. Обикновеният човек я чувства тази безнаказаност за хората във властта и по някакъв начин реагира. Обикновеният човек вижда, че на всички нива в държавата няма възмездие. Има престъпления, но няма наказание. Виждаме как ежедневно сме жертва на това насилие, което – като случая в Стара Загора, е чисто физическо, но ние сме жертва и на икономическо насилие, на изопачаване на историята, на едно разделение. Едва ли не сега ни карат да се срамуваме от неща в нашата история, ако не сме част от общото стадо, което да декламира спуснатите тези от посолството. Това е едно огромно насилие, което се насажда с времето, но в един момент нещата избиват. И винаги е за сметка на най-слабите, на жените, на децата, на хората в неравностойно положение“, добави гостът.

„Няма как, след като на централно ниво се прави „сглобка“ за власт и се наместват хора на високи позиции, след това хората на по-ниско ниво да кажат, че „ще се стягаме и ще спазваме законите, ще станем образцови гражданите“. Видяхме години наред на протести, на недоволство, а в един момент плеснаха с ръце и се събраха А това дава в обществото една идея, че няма политическа структура, която да може по някакъв начин да отстоява принципи в нашата държава“, каза още Вапцаров.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.

Свързани новини