Last news in Fakti

10 Август, 2023 15:02 4 518 44

Никола Вапцаров пред ФАКТИ: Къде бяха представителите на ПП по време на протестите срещу Борисов? (ВИДЕО)

  • никола-
  • вапцаров-
  • кмет-
  • софия-
  • пп-
  • дб-
  • борисов-
  • пеевски

Време е да заговорим за абсолютно прекратяване на практиките, свързани с режима на Борисов, казва кандидатът за кмет на София

Никола Вапцаров пред ФАКТИ: Къде бяха представителите на ПП по време на протестите срещу Борисов? (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Време е да заговорим за абсолютно прекратяване на практиките, свързани с режима на Борисов. Трябва изолиране на ГЕРБ тотално от властта и повдигане на обвинение срещу хора като Пеевски - мастит бизнес-олигарх, който реално погледнато се е вкопчил в българската икономика и в българския живот. Къде бяха представителите на ПП – то тогава ги нямаше като партия, по време на протестите срещу Борисов?
Основно бяха там - изолирани на стълбите около БНБ. Там беше Андрей Гюров, а сега стана подуправител на БНБ… Идваха на протестите след работно време, когато беше хубавото времето, правиха тигели по площада, снимки, селфита и т.н. Не бяха част от масата, от народа, който искаше промяна. Те яхнаха това недоволство, а сега го продадоха за жълти стотинки на Борисов и на Пеевски. Казвам жълти стотинки, защото за колкото и да са се продали, е малко в сравнение с това, че те заробват още едно поколение да бъде жертва на този мафиотско олигархичен кръг от хора. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Никола Вапцаров, кандидат за кмет на София на „Изправи се Бг“.

Попитан какъв е потенциалът на протестите „Не на насилието“, Вапцаров смята, че той е голям, а това е така заради огромното чувство за безнаказаност у нас, на което ставаме свидетели.

„Справедливост – това иска обикновеният човек. Обикновеният човек я чувства тази безнаказаност за хората във властта и по някакъв начин реагира. Обикновеният човек вижда, че на всички нива в държавата няма възмездие. Има престъпления, но няма наказание. Виждаме как ежедневно сме жертва на това насилие, което – като случая в Стара Загора, е чисто физическо, но ние сме жертва и на икономическо насилие, на изопачаване на историята, на едно разделение. Едва ли не сега ни карат да се срамуваме от неща в нашата история, ако не сме част от общото стадо, което да декламира спуснатите тези от посолството. Това е едно огромно насилие, което се насажда с времето, но в един момент нещата избиват. И винаги е за сметка на най-слабите, на жените, на децата, на хората в неравностойно положение“, добави гостът.

„Няма как, след като на централно ниво се прави „сглобка“ за власт и се наместват хора на високи позиции, след това хората на по-ниско ниво да кажат, че „ще се стягаме и ще спазваме законите, ще станем образцови гражданите“. Видяхме години наред на протести, на недоволство, а в един момент плеснаха с ръце и се събраха А това дава в обществото една идея, че няма политическа структура, която да може по някакъв начин да отстоява принципи в нашата държава“, каза още Вапцаров.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    43 12 Отговор
    Оставка на мафиотската коалиция ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС
  • 2 Българка

    26 41 Отговор
    Аман от популисти. Тоя измисленяк нима не знае, че на площадите протестират граждани, хора, а не партии. И нима явно слепецът, който не е видял лидерите и хора от ПП на протестите, може да е кмет на софиянци. Аман от слепи и глухи политици с големи претенции

    Коментиран от #38, #41

  • 3 Вапцаров, защо не споменеш факта, че

    25 41 Отговор
    Никола Вапцаров е на служба на съветското разузнаване и като такъв е участвал в терористична група, чиято цел е била сваляне на законната власт.

    Коментиран от #6, #9, #32

  • 4 Пичове

    40 12 Отговор
    ПП са същите като ГЕРБ и са си заедно с тях
  • 5 🙂🙂🙂

    9 1 Отговор
    Защо Венелина не води интервюто ?

    Коментиран от #13

  • 6 Идиот

    27 9 Отговор

    До коментар #3 от "Вапцаров, защо не споменеш факта, че":

    Оффф, аман от фашистка пропаганда.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Веждичката

    13 3 Отговор
    Изберете ме мен за кмет, вече съм свободен :)
  • 9 Летописец

    18 12 Отговор

    До коментар #3 от "Вапцаров, защо не споменеш факта, че":

    Кажи и че за Никола Вапцаров има съмнения и че е бил и английски агент ! Тогава сигурно от Козяк ще ви поръчат да го възхвалявате ? И каква законна власт по това време , след три военни преврата ?
  • 10 Наблюдател

    25 21 Отговор
    От три години управлява руската матрьошка Радев, тоя капут за режима на Борисов ни говори и къде били Кирчовците преди три години! И тоя решил кмет да става!

    Коментиран от #43

  • 11 Гледах го

    12 18 Отговор
    С добро впечатление останах
  • 12 🇧🇬🇪🇺💯

    8 4 Отговор
    В България всички промени са “ushered”, се въвеждат отвън.
    Българите нямат капацитет да управляват и да променят.

    1. Като се почне от Освобождението на Българските Територии в Руско Турската Война 1877/1878 г.;

    2. Стамболов търси Цар на България в Чужбина поради невъзможноста на Българите да се самоуправляват.

    3. Австрийско Германското Политическо Влияние, след 1923 г. започва изграждането на тоталитарен Фашизъм, като “така наречените лични карти по това време са отпечатани на специална плат/хартия, изработена в Германия, със пръстов отпечатък на приносителя на личната карта.

    4. Въвеждане на Антисемитският Закон за Защита на Държавата, Законът за защита на държавата (ЗЗД) е изключителен наказателен закон в България, който е бил в сила от януари 1924 до октомври 1944 г. Гласуван е от XXI обикновено народно събрание на 4 януари 1924 г., влязъл в сила с Указ № 2 от 23 януари 1924 г. Изменян и допълван четири пъти чрез Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата (ЗИДЗЗД).

    5. 4. След 1933та година под булото на Царската Власт се въвежда тотален политически контрол като несъгласните са преследвани и за главите на несъгласните Царската Власт плаща по 50 000 лв златни лева на глава (кеш).

    6. Въвеждане на (1944 г.) тоталитарна Фашистка Комунистическа Диктатура (поради настъплението на Червената Армия), конфискуване на Частна Собственост и Земя. Преследване на инакомислещите и тяхните семейства в България от Държавна Сигурн
  • 13 DW смърди

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "🙂🙂🙂":

    Тя се занимава с други теми, по-особени и деликатни...
  • 14 🇧🇬🇪🇺💯

    8 3 Отговор
    В България всички промени са “ushered”, се въвеждат отвън.
    Българите нямат капацитет да управляват и да променят.


    6. Въвеждане на (1944 г.) тоталитарна Фашистка Комунистическа Диктатура (поради настъплението на Червената Армия), конфискуване на Частна Собственост и Земя. Преследване на инакомислещите и тяхните семейства в България от Държавна Сигурност в продължение на десетилетия.

    7. Въвеждане на Капиталистически Икономически отношения 1989 г. поради несъстоятелноста на Комунистическият Икономически и Политически модел на управление.
  • 15 Да бе

    9 7 Отговор
    Терорист е моя дядо ,терорист ще съм и аз ...
  • 16 БСП на Бунището

    15 8 Отговор
    Айде стига с тези цървули...Този не е ли на М.Манолова от руската агентура Човека??Много насериозно се е взел нещо...
  • 17 Тома

    11 4 Отговор
    Как къде бяхме киро беше на парапета а кака асенка в прегрътката на спецов
  • 18 говедовъд

    6 2 Отговор
    У ХарварТ,как къде?
  • 19 българина

    9 4 Отговор
    как къде, подготвяха пералнята, казва се предпране с посолството. На местните избори ще гледаме шоуто на Кирил и Асен ПЕРИ С МЕН!!!
  • 20 Бамбука

    2 6 Отговор
    Само цапат фамилията на великия поет Вапцаров. Преди повече от десет години поставихме гранитна паметна плоча на гроба на поета, роднините я изкъртиха.
  • 21 2121

    3 9 Отговор
    Никола Вапцаров си е терорист-водач на тройка убийци,а парите идват от Англия.Затова е разстрелян,след като му е простено ДВА ПЪТИ/Един път стома за вода,вторипът стомна за вода,на третия път се чупи.-"ОЛОВНА ТИШИНА-историята на един разстрел-Ивайла Александрова.Много поучителна книга ,документ за предателството на Никола Й.Вапцаров.
  • 22 Фейк Р

    11 5 Отговор
    Партията на Посолството определено удари дъното, аз мислех, че "Патреотите" са тоталната тиня, но партия дошла на вълна на двегодишни протести против ОПГ окопало се във властта, да се коалира с въпросното ОПГ....това е ниво Южна Африка

    Коментиран от #35

  • 23 Промяна

    7 9 Отговор
    Ех комунистчета нямате свършване ,но никога повече няма да управлявате. Кога ще бъдете искрени че повече ви харесва на запад и си изпращате деца и внуци да учат ,работят и се развиват в нормални общества а непрекъснато подкрепяте един упадъчен строй който ни доведе до това блато че 34 години не можем да излезем от него .Да ясно е че тази сглобка не е най доброто управление за държавата но с вас щеше да е по лошо.Ако искаме да живеем по добре трябва да се преборим с Руското влияние то е пречка за нашето развитие в посока запад
  • 24 2121

    3 6 Отговор
    Никола Вапцаров си е терорист-водач на тройка убийци,а парите идват от Англия.Затова е разстрелян,след като му е простено ДВА ПЪТИ/Един път стома за вода,вторипът стомна за вода,на третия път се чупи.-"ОЛОВНА ТИШИНА-историята на един разстрел-Ивайла Александрова.Много поучителна книга ,документ за предателството на Никола Й.Вапцаров.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 студент от СУ

    5 4 Отговор
    Тези вапцаровците не ги понасям, но за въпроса им към ПП-пата са точни
  • 29 Опа

    7 4 Отговор
    ПП и ДБ предадоха протестиращите, които бяха по площадите срещу престъпленията и корупцията на ГЕРБ, те върнаха ГЕРБ към властта. Ние вече го усещаме върху гърба си - цените растат, приемат се мафиотските закони, подобни за отнемане на превозни средства, осакатени закони срещу насилие. Продължава да вилнее строителната мафия по големите градове.

    Коментиран от #36

  • 30 Анонимен

    4 3 Отговор
    Да беше си сменил името преди за се изкипри, мяса на нашия свинар. Бузки кат карпузки ояден синчето. Едно парче не дава от месо, колкото имащите толкова и цънцари дай за бог за прости кокали на искащата женица. Простотия до шия е в Бг, с много пари, а жени Простоватите, отвън облечени лукс, а глави им празни отвътре и как ще я бъде бг. Мен простотията ме дразни.
  • 31 кирил

    4 1 Отговор
    ЛГБТ
  • 32 Никола Вапцаров

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Вапцаров, защо не споменеш факта, че":

    Никола Вапцаров е спорно дали е участвал в сговор срещу властта тогава
    Но тя по никакъв начин не е била законна защото партиите са били забранени и правителствата са били сглобявани от царя еднолично
  • 33 Тъп въпрос

    0 0 Отговор
    Бяха в детската градина. Млади хора!

    Коментиран от #44

  • 34 Уса

    3 1 Отговор
    Всички умишлено отклонявате желанията на хората.Обикновения човек иска европейски пенсии и заплати и престъпниците в затворите
  • 35 Песимист

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Фейк Р":

    Не слушай Микрофонова,ще те подхлъзне,резила ще е голям...
  • 36 Опа,Опа

    2 8 Отговор

    До коментар #29 от "Опа":

    аз съм от протестиращите и избирател на ПП и въобще на се чувствам предаден,напротив,доволен съм ,че може би така правителството ще има пълен мандат.Но ти не си съгласен с мен,познавам....

    Коментиран от #39, #40

  • 37 Незнаещ

    4 1 Отговор
    Защо ли и този се припозна за кмет на София...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 БАНко

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Опа,Опа":

    ПОЗОР СТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!
  • 41 Гоги

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Кажи сега за булките кокорчо и Кирчо на ротация как са младите нали нямаше никога повече модела Борисов кажи мамподлого на Сорос
  • 42 Кико

    5 0 Отговор
    Висчки коментари провтив булките кокорчо и Кирчо генерал Наско се трие ама миличките излъгаха всички свой избиратели нямаше да има сватба а накрая булки на ротационен принцип че
    Генерал Наско стана шаферката а лорер държеше на булката роклята
  • 43 Селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Този чака съветската армия да ни освободи от Борисов Ами колко бяхте на площада с тримата глупака И София не е България Народа избира кои да го управлява а не Радев и неговите отрочета
  • 44 Така беше

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Тъп въпрос":

    А родителите им бяха на обучение в СССР на партиини школи Крушата не пада по далее от дървото