Отидете към основна версия

2 116 9

Петър Славов пред ФАКТИ: Абсолютно сбъркано правим промените в Конституцията

  • петър славов-
  • конституция-
  • промени-
  • партии-
  • пияни шофьори-
  • дрогирани шофьори

МВР не харчи парите от глобите за пътна безопасност

Снимка: ФАКТИ

Трябва да е ясно какво искаш да променяш, преди да започнеш да променяш Конституцията. Трябваше да се обявяват публично намеренията за конституционни промени, да мине общественото обсъждане и чак след това да започнат консултациите в парламента. А сега какво се случи, обявиха намеренията и започнаха консултациите в стаите на парламентарните групи.

Това заяви в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова адв. Петър Славов.

Той даде като абсурд и приетите промени, които разрешиха на полицията да отнема автомобили на пияни и дрогирани шофьори. Не може с методически указания да променяш закон. Има юридическа максима - Лош закон, но закон, посочи Петър Славов.

Когато хората започнат да казват, че нямаме държава, то тълпата взема нещата в свои ръце и се стига до линчове.

Не може полицаите да оспорват наредбата, с която да бъдат тествани за наркотици, а да прилагат с двойна сила тези тестове към шофьорите, посочи друго противоречие адв. Петър Славов.

Полицаите не трябва да дремат в патрулките, а активно да контролират движението и да санкционират навреме нарушителите. В момента катаджиите разпъват триногата и тръгва печатницата за електронни фишове и никой не се интересува за профучаващите край тях джигити.

МВР не харчи парите от глобите за пътна безопасност.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини