Отидете към основна версия

7 054 16

Николай Радулов пред ФАКТИ: Връщането на Васил Божков е „шега“, а Борисов вече е изпран (ВИДЕО)

  • николай-
  • радулов-
  • борисов-
  • васил-
  • божков

Вътрешният министър не е на нивото на позицията си, казва специалистът по национална сигурност

Снимка: Факти.бг

Връщането на Васил Божков е „шега“, а Борисов вече е изпран. След като се оказа, че имаме „шега“, че кюлчетата и пачките не са истински, защото така каза прокуратурата, сега очаквам и твърденията на Васил Божков за парите, които е носил, да се окажат шега. Просто всички се шегуват в момента, а хората, които сме отстрани, гледаме един театър. Всичко, което се случва, води към това, че Борисов вече е изпран. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ проф. Николай Радулов, преподавател в НБУ и експерт по национална сигурност.

„Виждаме, че престъпността ескалира, а в същото време МВР твърди, че престъпността е намаляла с около 4% през последните месеци, а разкриваемостта се увеличила с около 4%. Този министър на МВР не е на нивото на позицията си. Не може в едно и същото време да пуснеш отчет как се справя МВР в последните шест месеца и да искаш оставката на главния секретар. Нали този главен секретар е ръководил МВР и постигнал тези резултати. Обявяваш добри резултати и искаш оставката на човек, който е работил през времето на постигането на тези резултати. Това какво е“, добави гостът.

Относно промените, които управляващите лансират, че искат да направят в службите, Радулов обяви, че този премиер – в лицето на академик Денков, не иска да се бори с корупцията.

„Премиерът изпълнява плана на „Продължаваме промяната“, който беше изяснен на гражданите в онзи запис, който Радостин Василев предостави. Там ясно се казваше, че трябва да се направят реформи дълбоко в службите, за да „имаме наши хора в специалните служби за изборите“. ГЕРБ също искат да имат хора в службите и така има конфликт в една организация, която по съществото си е еднотипна, въпреки маркетинговите трикове, които прилага“, каза още Радулов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини