Отидете към основна версия

6 028 26

Адвокат Николай Хаджигенов пред ФАКТИ: Който е в управлението заради двудневната власт, Борисов го изяжда (ВИДЕО)

  • николай-
  • хаджигенов-
  • борисов-
  • пеевски-
  • сглобка-
  • васил-
  • божков

За мен Божков е пряко застрашен, когато е в ареста, смята юристът

Снимка: Факти.бг

Който е в управлението заради двудневната власт, Борисов го изяжда. Не е нужно сега да се опитват и да ни го продават този евротлантизъм хората, които са в управлението. Нека не забравяме, че Борисов е може би част от основата на войната в Украйна, защото той построи „Турски поток“, който е руски. Борисов няма да се промени, той си е такъв. ПП и ДБ нямат нищо общо с падането на третия кабинет на Борисов. В каквато и мантра от думи да облечеш случващото се, било от Денков или останалите ротационери, те са Борисов и Пеевски. Това са хората, които сега имат властта. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Николай Хаджигенов.

За връщането на Васил Божков гостът каза, че той ще е явен свидетел, защото вече е дал ясни показания.

„Всички знаем кой е той и защо е свидетел. Когато се каже защитен свидетел, това се използва като терминология, за да скрият доказателства от даден човек. А Божков показа и доказа, че е дал десетки милиони в посока на ГЕРБ и Борисов. Божков нарече това рекет, въпрос на правна квалификация, а аз бих го нарекъл подкуп“, добави гостът.

„Днес вече стана ясно, че Божков не по собствено желание се е прибрал, а е бил екстрадиран от Дубай. Това го превръща в пряка заплаха за „сглобката“ и за Борисов. Конкретно Божков трябва да се запази, защото е ценен свидетел. Той има дадени и писмени показания и доказателства. Той обаче ще се яви в зала, а това го поставя в изключително опасна ситуация. В „сглобката“ хората не са особено умни, а при Васил Божков не е така. Ако проследим пътя му от началото, от развития социализъм до днес, той винаги работи по стратегия. При всички положения той е изготвил някаква стратегия. Божков чудесно знае какво, кога, как и защо да каже. Имал е три години да си мисли в Дубай. За мен Божков е пряко застрашен, когато е в ареста“, добави юристът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Свързани новини