Отидете към основна версия

5 649 40

Петър Клисаров пред ФАКТИ: Коалицията ПП-ДБ е пред разпад (ВИДЕО)

  • петър-
  • клисаров-
  • пряка демокрация-
  • избори-
  • кмет-
  • борисов

Той припомни и как партиите управляват градовете и държат кметовете със записни заповеди

Снимка: Факти.бг

Коалицията ПП-ДБ е пред разпад. При тях текат процеси, въпреки че не се вижда и говори за тях. Времето скоро ще ги покаже тези процеси. Неслучайно Борисов си позволява да се държи така с тях. Коалицията не е стабилна и това ще си проличи. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Петър Клисаров, лидер на партия „Пряка демокрация“.

Партията вече се регистрира за участие в местния вот, а Клисаров каза, че много бизнесмени му се обаждат и пишат как ги рекетират партийните назначения в градовете.

„А там не е трудно да се намерят по 1500, по 3000 гласа, за да се промени нещо. Това, което предлагаме от партия „Пряка демокрация", е кметовете и народните представители да не са обвързани с партии. Това е бъдещият модел на управлението на пряка демокрация в страната. За да може да превърнем думите си в дела, казваме така: „Ако искате да се видите като независим кандидат в града, в който живеете и представлявате, ние от „Пряка демокрация“ ви даваме нашата платформа. Ние не можем да ви контролираме, вие си избирате хората, с които ще работите“. За да се издигне като независим един кандидат, той трябва да събере подписи, да има инициативен комитет. Ние даваме това на независимите кандидати. Ние даваме платформата си. И вече имаме много бизнесмени, имаме юристи, нотариуси, които ще трябва да напуснат работата си, защото това го изисква законът, имаме хора от образователната система, музейни работници… Много хора иска да си видят градовете, в които живеят, по друг начин. Ще видите какви кандидати имаме. Очаквам 3-4 града да вземем“, обясни Клисаров.

Той припомни и как партиите управляват градовете и държат кметовете със записни заповеди.

„Ето с такива заповеди партиите държат много кметове. Когато от дадена партия са го канили да се кандидатира, за да не се извърти, са го накарали да подпише записна заповед за 200 000 евро и така после го държат. А ние сега даваме свобода на независимите кандидати да участват през нас. Ние даваме пълна свобода на тези хора, но не носим отговорност на тях. Ако утре ги хванат, че нещо правят, хората да ги свалят, институциите да работят и да ги санкционират. Ние предлагаме на партиите следното, защото много независими кандидати казват, че зад тях може да застане и коалиция. И после тази коалиция ще иска от тях неща, нали така. А ние им казваме: Изберете – при нас работите самостоятелно или избирайте коалиция от три-четири политически трупа, че може и някое НПО. Какво искате - да сте чист гражданин с гражданска инициатива и да работите за хората или да представлявате 3-4-5 политически трупа“, каза още лидерът на партия „Пряка демокрация“.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.

Свързани новини