Last news in Fakti

5 Септември, 2023 14:26 5 603 40

Петър Клисаров пред ФАКТИ: Коалицията ПП-ДБ е пред разпад (ВИДЕО)

  • петър-
  • клисаров-
  • пряка демокрация-
  • избори-
  • кмет-
  • борисов

Той припомни и как партиите управляват градовете и държат кметовете със записни заповеди

Петър Клисаров пред ФАКТИ: Коалицията ПП-ДБ е пред разпад (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Коалицията ПП-ДБ е пред разпад. При тях текат процеси, въпреки че не се вижда и говори за тях. Времето скоро ще ги покаже тези процеси. Неслучайно Борисов си позволява да се държи така с тях. Коалицията не е стабилна и това ще си проличи. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Петър Клисаров, лидер на партия „Пряка демокрация“.

Партията вече се регистрира за участие в местния вот, а Клисаров каза, че много бизнесмени му се обаждат и пишат как ги рекетират партийните назначения в градовете.

„А там не е трудно да се намерят по 1500, по 3000 гласа, за да се промени нещо. Това, което предлагаме от партия „Пряка демокрация", е кметовете и народните представители да не са обвързани с партии. Това е бъдещият модел на управлението на пряка демокрация в страната. За да може да превърнем думите си в дела, казваме така: „Ако искате да се видите като независим кандидат в града, в който живеете и представлявате, ние от „Пряка демокрация“ ви даваме нашата платформа. Ние не можем да ви контролираме, вие си избирате хората, с които ще работите“. За да се издигне като независим един кандидат, той трябва да събере подписи, да има инициативен комитет. Ние даваме това на независимите кандидати. Ние даваме платформата си. И вече имаме много бизнесмени, имаме юристи, нотариуси, които ще трябва да напуснат работата си, защото това го изисква законът, имаме хора от образователната система, музейни работници… Много хора иска да си видят градовете, в които живеят, по друг начин. Ще видите какви кандидати имаме. Очаквам 3-4 града да вземем“, обясни Клисаров.

Той припомни и как партиите управляват градовете и държат кметовете със записни заповеди.

„Ето с такива заповеди партиите държат много кметове. Когато от дадена партия са го канили да се кандидатира, за да не се извърти, са го накарали да подпише записна заповед за 200 000 евро и така после го държат. А ние сега даваме свобода на независимите кандидати да участват през нас. Ние даваме пълна свобода на тези хора, но не носим отговорност на тях. Ако утре ги хванат, че нещо правят, хората да ги свалят, институциите да работят и да ги санкционират. Ние предлагаме на партиите следното, защото много независими кандидати казват, че зад тях може да застане и коалиция. И после тази коалиция ще иска от тях неща, нали така. А ние им казваме: Изберете – при нас работите самостоятелно или избирайте коалиция от три-четири политически трупа, че може и някое НПО. Какво искате - да сте чист гражданин с гражданска инициатива и да работите за хората или да представлявате 3-4-5 политически трупа“, каза още лидерът на партия „Пряка демокрация“.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 26 Отговор
    На 7 ми септември от осем часа пред Министерски съвет е Националния протест срещу правителството на Трактора.

    Коментиран от #7

  • 2 г-н Клисаров е умен

    31 20 Отговор
    жалко че народът толкова не може да мисли и слуша , кой какво предлага и говори....избира все едни и същи от 15 години да не кажа 34 години

    Коментиран от #21

  • 3 е чакай де

    18 25 Отговор
    Изчакай Радев да си обяви новата партия МОЧ и тогава да бутаме управляващите, а?

    Коментиран от #40

  • 4 Българин

    17 18 Отговор
    Умен човек

    Коментиран от #6

  • 5 така е

    20 14 Отговор
    9 Юли 2020 е паметна дата в българската история, с две неща:

    1. Сутринта управляващите от правителството на Борисов обявиха, че България официално влиза в чакалнята на Еврозоната.

    2. След обяд, президента на републиката излезе и размаха юмрук с култовата фраза "Мутри вън. Да си върнем България!" .... и я върна на мутрите.
  • 6 честен ционист

    14 13 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Щом идва от Канада, не ми го хвали.
  • 7 Ела и виж

    18 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Губите си времето! Одавна всичко е решено, особено след простотиите на Путин.

    Коментиран от #38

  • 8 ЯМБОЛИЯ

    24 26 Отговор
    Иска ви се русофили,но няма да се разпадне. Коалицията и да има сътресения ще удържи тези 4 години. До тогава Русия ще се разпадне и българските русофили ще се стопят като пролетен сняг. Тогава България ще стане наистина нормална и спокойна за живот демократична и правова държава.

    Коментиран от #12, #24

  • 9 Вуте

    18 9 Отговор
    Клисаров е умен човек,но за съжаление осемдесетте процента българи не го харесват и такива като него.На тях им дай такива дето им го набиват с двеста.
  • 10 СЗО

    8 12 Отговор
    Петре, петре, нищо не разбираш.
  • 11 Пепи Клисарче

    5 12 Отговор
    Ти от кога взе за разбираш.

    Коментиран от #30

  • 12 прав си

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "ЯМБОЛИЯ":

    Само че русофилите просто ще се пребоядисат отново. Някак си получавам буца в гърлото, като се замисля сред какви зомби живея.
  • 13 испанци

    7 2 Отговор
    Българите чакат някой да ги яхне със 300 . Ама няма желаещи .
  • 14 Красимир Петров

    14 11 Отговор
    ПП и Дай България усвоиха няколко милиарда и им дреме за разпада.На местните избори трябва да бием шута на тази вредна коалиция.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Никой

    10 0 Отговор
    В България имаме посткомунистическа демокрация т.е. Върховенството не на правото и закона ,а на волята на тези, които са си разпределили властта и собствеността в държавата. Затова имаме задкулисие за ,което всички говорят ,но никой не е виждал и " дълбока държава " зад която се крият олигарсите, които фактически управляват процесите в институциите и затова провалите са неизбежни. В момента имаме полу - премиерска ,полу - президентска република. Така ,че бай Шиле си мисли , че живее в правова държава и псува демокрацията когато нещата не вървят така както той си ги представя. Факти нали сте обективен сайт, що ми триете коментара, не ви пасва на платената статия ?









    -

    Коментиран от #20

  • 17 Сатана Z

    9 1 Отговор
    Да плашиш кмет със запис на заповед за 200к евро е смешно.За един мандат кмет на малк община прибира. Джоба си от 5 до 10 милиона лева по европейските програми Идващите избори са предопределени по места ,парите за купуване на гласове са събрани от подизпълнителите ,а местните Римляни ще гласуват по съвест.
  • 18 Истината

    11 9 Отговор
    Поредната копейка, която се бори заедно с малинов, агент гоце, копейката, мая, резидента радев за гласовете на 15% де би ли
  • 19 Хаха

    10 7 Отговор
    Мдааа така ще да е, всичките комунета ревльовци се изреждат по медиите да повтарят глупости. Само и само да грабнат процентче, после да ни продадат на Руските фашаги
  • 20 така ли е

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Никой":

    Това ПОСТ за благозвучие ли го слагаш? Няма нито едно едничко доказателство, че през 1989 година нещо в България наистина се промени. Дори по-лошо. На 7.11.1989 Съветския посланник уволни българския селски тарикат Тодор Живков и го замени със съветския гражданин Петър Младенов. След това съветския гражданин Андрей Луканов раздаде 2.4 милиарда долара държавни пари на доверени хора и те изкупиха България и се превърнаха в капиталисти. Та, какво се промени на 10.11.1989?

    Коментиран от #26

  • 21 Механик

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "г-н Клисаров е умен":

    Ти мислиш ли, че избираш нещо?
    Защо мислиш, че посланика на Англия е присъствал на събранието на ЦИК по повод софтуера на машините?
    И защо си мислиш, че сложиха тия машини? Мислиш, че за твое добро ли?
  • 22 Алигатор

    10 9 Отговор
    Рубладжия
  • 23 Моарейн

    12 4 Отговор
    Миси..., а, такова.., джурналистчето, написало статията, може ли да обясни какво е "записни заповеди". За запис НА заповед съм чувала, знам какво е, но записната заповед ще да е някаква нова чудесия специално за държане на кметове.
    По темата: когато и да развалят калимерата ПП-ДБ, все ще е късно. Толкова неумност, неграмотност и некомпетентност, съчетани с дива алчност и безкраен популизъм са вредни не само за България, но и за господарите отвъд Голямата локва.
  • 24 Прометей

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "ЯМБОЛИЯ":

    Смяташ,че като се разпадне Русия Борисов ще проговори на правилен български,Киро ще построи петия мост на Дунав и ще престане да лъже,Задокеанският посланик няма да назначава правителството си,Депесе ще са българска партия,катаджиите ще престанат да искат пари,бензина и тока ще поевтинеят
    Горанов ще върне парите на Божков в бюджета,корупцията ще изчезне и всичко ще тръгне по мед и масло??!!??Не ме разсмивай!
  • 25 така е

    5 4 Отговор
    Погледнато реално, базирано на омразата си към Борисов, в България се пръкна цяло едно ново поколение ПСЕВДОполитици. Без ценз. Без Визия. Но всички еднакво .... мразят Борисов. Дано сега живеете по-добре, защото скоро промяна няма да има.
  • 26 Дон Педро

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "така ли е":

    Много се промени.
    Сега задокеанският посланик си назначи канадския гражданин,прибра три милиарда за нови невидими самолети и отръска българските складове по посока Укрия,за да си продаде своето джипане.
    Сега имаме свободата да си изберем дебелината на бича,който да плющи,докато ние безгрижно берем гъби в деня на изборите.

    Коментиран от #27

  • 27 викаш

    4 7 Отговор

    До коментар #26 от "Дон Педро":

    Задокеанския посланик нарежда на семейния приятел на видния пловдивски социалист Георги Гергов и чийто татко е от край време добър приятел с Трактора? Да не се окаже, че е дълбока вода на Москва.
  • 28 АУУУУУ

    5 2 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ЖАЛЪК ОПИТ ЗА ПРОВАЛ НА ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКИЯ КУРС НА БЪЛГАРИЯ ...)))))))
  • 29 кой тоа

    1 1 Отговор
    неизвестник
  • 30 Хохохо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пепи Клисарче":

    Откакто му замириса на избори.
  • 31 Гост

    2 1 Отговор
    Бацо оше манко ше ги потърпи и шута отзаде и ае кой от къде е.
  • 32 Алфа херинга

    1 1 Отговор
    Гласувайте за Клисаров на изборите за кмет на София.
  • 33 Иво

    2 0 Отговор
    Хич не се учудвам
  • 34 Калоян

    2 1 Отговор
    С нетърпение чакам чакалите да се разпаднат.
  • 35 Дай боже

    2 1 Отговор
    Слугинаж
  • 36 Живка

    1 0 Отговор
    Ситуацията е патова, но според мен ПП и ДБ са тези, които трябва да се съобразят в случая, защото подкрепата, която събраха на изборите беше много по-малка от тази на ГЕРБ. В противен случай се получава, че малцинството ще управлява мнозинството, просто защото се смята за по – умно и красиво от другите. Саботират ли съставянето на правителство могат да се сбогуват с политиката Кирчо и Христо Иванов.
  • 37 Калин

    2 0 Отговор
    Нищо по-хубаво от това!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.