Отидете към основна версия

5 787 60

Проф. Велислав Минеков пред ФАКТИ: Коя е Мата Хари? Къде изчезна, някой търси ли я… (ВИДЕО)

  • велислав-
  • минеков-
  • борисов-
  • герб-
  • дпс-
  • мата хари

Често пъти такива компромисни правителства, каквото виждаме в момента, започват управлението си с желание за оцеляване, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Скоро четох много добър коментар на вашия колежка за палачинката в тигана и как се обръща. Борисов днес не е това, което беше като самочувствие на протестите през 2020 година. Тогава той беше изключително потиснат, твърде самотен. За първи път виждаше нещо, което е насочено наистина срещу неговата власт. Чуваше тези обвинения от хората, които бяха на протестите. Но ето, че днес той се завръща постепенно. Не със същото самочувствие, но пак има чувството, че всичко му принадлежи. Сякаш той забрави телефонните разговори, които бяха подслушвани, забрави за Мишо Бирата, забрави за кюлчетата… Къде е Мата Хари!? Тя е основен и особен свидетел. Коя е тя? Тя не се е явявала веднъж там, била е проследявана с камери, била е проверявана за оръжие. Много са хората, които я познават. А никой не я търси до ден днешен… Защо… Интересен въпрос. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ скулпторът професор Велислав Минеков добави гостът.

„Често пъти такива компромисни правителства, каквото виждаме в момента, започват управлението си с желание за оцеляване. Това е факт, който се разбира, след като попаднеш във властта. Отиваш с добрите си намерения, с възможностите, които имаш, с това, което те заобикаля, с колегите, с които ще работите заедно. А после… Протестите от днес няма да свалят правителството, защото никой няма сметка от това нещо. Нито Борисов, нито ПП, нито ДПС - никой няма сметка. И това ще е така до момента, в който всички поотделно не станат сигурни в една следваща своя успешна реализация, в една своя победа. Но аз не виждам в момента как тази победа, която те имаха на последните избори, им носи нещо“, добави гостът.

„Всички паднаха. Включително и присъствието на феодалната партия ГЕРБ. Те имат всичко, което е възможно да се вземе в една държава - и като държавен пост, и като инвестиции. Те винаги ще оцеляват с помощта на едно и също число избиратели - с помощта на администрацията, която притежават, с помощта на кметовете, които управляват много градове в България. На Борисов не може да се разчита за нищо, защото той само се съобразява само със себе си“, каза още Минеков.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 48 гласа.

Свързани новини