Отидете към основна версия

2 608 23

Христо Лафчиев пред ФАКТИ: Правителството ни се проваля във всички области (ВИДЕО)

  • христо лафчиев -
  • протести-
  • миньори-
  • енергетици-
  • тец-ове

На 22 октомври ще излезем на шествие от НДК към триъгълника на властта, ще има и авто походи, така че миньорите няма да останат подкрепени от софиянци

Правителството ни се проваля във всички области. В България мирният протест има голям потенциал. 2020 година имаше такъв протест, който разтресе правителството на Бойко Борисов и той сам отстъпи после властта. В момента миньорите, ако не бъдат подкрепи от столицата трудно ще успеят и затова ние час по-скоро ще организираме протести в тяхна подкрепа и в тази на енергетиците. Важно е това да се направи, защото много скоро техните проблеми ще се отразят на всички хора, например в сметките на ЧЕЗ. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ ядреният физик Христо Лафчиев.

На 22 октомври ще излезем на шествие от НДК към триъгълника на властта, ще има и авто походи, така че миньорите няма да останат подкрепени от софиянци.

Шикалкавеното на правителство идва от там, че въобще трябва да бъдат затваряни ТЕЦ-овете. Първо по времето, когато бяха служебни министри Пеканов и Василев бяха договорени рамките на Плана за възстановяване и устойчивост, а всъщност този План нищо не възстановява, той затваря. България е изпълнила изискванията по този план още 2019 г. Тоест ние през 2021 година договаряме на база 3 години по-рано...два пъти смъкваме по 45% от емисиите...какво е това...предателство?, пита Лафчиев.

Какво каза още той вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.

Свързани новини