Отидете към основна версия

4 237 25

Валери Найденов пред ФАКТИ: Няколко пъти забелязах, че ПП не са приятели на истината (ВИДЕО)

  • валери-
  • найденов-
  • избори-
  • денков-
  • пп-
  • софия-
  • варна-
  • данс

Откъде накъде ДАНС дава публичност на този доклад, явно не му харесва демокрацията на нашия премиер, коментира журналистът

Снимка: Факти.бг

ПП-ДБ взеха Варна и София, взеха короната на България, ако мога така да се изразя. Големият диамант в короната е София. Колкото до искането на Ваня Григорова да се направи проверка на бюлетините там, където имат съмнение, нека да ги броят. Това е добре за демокрацията в България. В САЩ това се прави по закон, когато имаш съмнение, когато е много малка разликата. Опонентът има правото да го поиска без да има дори някакви основания. Просто да се преброят отново бюлетините. По време на избори много се лъже, но вече са минали изборите. Няколко пъти забелязах, че ПП не са приятели на истина. Днес премиерът Денков признава, че заместник-министърът в Министерството на електронното управление, който е свалял кодове, е извършила административно нарушение. Най-сетне някой юрист трябва да обясни кое е позволено и кое не. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът Валери Найденов.

„И после темата за ДАНС стана много актуална. Откъде накъде ДАНС дава публичност на този доклад, явно не му харесва демокрацията на нашия премиер. Именно по време на избори трябва да има максимална публичност. Това е нещо, което ни гарантира демокрацията. А не някъде на тъмно да се броят под масата бюлетини. Има проблем и ДАНС реагира. Истината трябва да се показва пред очите на всички, да се показва публично, за да се вземе отношение относно публичността. Това е абсолютно задължение. Врагът на публичността е враг на демокрацията“, сподели още Найденов.

„Намесата на ДАНС доведе до криза на доверието. Темата за ДАНС стана любима теза, опорка ама защо се отмениха машините. За всичко е виновен Радев, президентът Радев. Всички, които излязоха по телевизиите от ПП-ДБ, все това повтаряха. А никой не се сеща кой причини всичко това. Защо не се говори за министъра на МЕУ, след като той причини всичко. Ако имаме домино и бутнем първата плочка, падат всички. Министърът бутна първата плочка, но никой не го спомена. Той е от представител на ПП-ДБ. Аз се чудя и на компютърната култура на населението, че нас ни убеждават, че един компютър, ако имаш софтуера, не можеш да го манипулираш. Ако имаш паролата, веднага влизаш“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.

Свързани новини