Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 14:46 4 205 25

Валери Найденов пред ФАКТИ: Няколко пъти забелязах, че ПП не са приятели на истината (ВИДЕО)

  • валери-
  • найденов-
  • избори-
  • денков-
  • пп-
  • софия-
  • варна-
  • данс

Откъде накъде ДАНС дава публичност на този доклад, явно не му харесва демокрацията на нашия премиер, коментира журналистът

Валери Найденов пред ФАКТИ: Няколко пъти забелязах, че ПП не са приятели на истината (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

ПП-ДБ взеха Варна и София, взеха короната на България, ако мога така да се изразя. Големият диамант в короната е София. Колкото до искането на Ваня Григорова да се направи проверка на бюлетините там, където имат съмнение, нека да ги броят. Това е добре за демокрацията в България. В САЩ това се прави по закон, когато имаш съмнение, когато е много малка разликата. Опонентът има правото да го поиска без да има дори някакви основания. Просто да се преброят отново бюлетините. По време на избори много се лъже, но вече са минали изборите. Няколко пъти забелязах, че ПП не са приятели на истина. Днес премиерът Денков признава, че заместник-министърът в Министерството на електронното управление, който е свалял кодове, е извършила административно нарушение. Най-сетне някой юрист трябва да обясни кое е позволено и кое не. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът Валери Найденов.

„И после темата за ДАНС стана много актуална. Откъде накъде ДАНС дава публичност на този доклад, явно не му харесва демокрацията на нашия премиер. Именно по време на избори трябва да има максимална публичност. Това е нещо, което ни гарантира демокрацията. А не някъде на тъмно да се броят под масата бюлетини. Има проблем и ДАНС реагира. Истината трябва да се показва пред очите на всички, да се показва публично, за да се вземе отношение относно публичността. Това е абсолютно задължение. Врагът на публичността е враг на демокрацията“, сподели още Найденов.

„Намесата на ДАНС доведе до криза на доверието. Темата за ДАНС стана любима теза, опорка ама защо се отмениха машините. За всичко е виновен Радев, президентът Радев. Всички, които излязоха по телевизиите от ПП-ДБ, все това повтаряха. А никой не се сеща кой причини всичко това. Защо не се говори за министъра на МЕУ, след като той причини всичко. Ако имаме домино и бутнем първата плочка, падат всички. Министърът бутна първата плочка, но никой не го спомена. Той е от представител на ПП-ДБ. Аз се чудя и на компютърната култура на населението, че нас ни убеждават, че един компютър, ако имаш софтуера, не можеш да го манипулираш. Ако имаш паролата, веднага влизаш“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българка

    17 39 Отговор
    Още един капацитет по компютри и софтуер, не за компоти и салати!

    Коментиран от #2

  • 2 Хи хи

    45 14 Отговор

    До коментар #1 от "българка":

    Ако прочетеш статията , ще видиш , че човека говори верните неща . Не е нужно да си капацитет , достатъчно е да знаеш базовите понятия като " Законът трябва да се спазва" и оттам нататък ако имаш мозък си правиш изводите, а ако нямаш , говориш алангро като Кирчо лъжеца.

    Коментиран от #14

  • 3 Честния бизнесмен и

    16 13 Отговор
    гл. редактор на 24 часа заговори за истината!
    Жан дьо Лафонтен:"А след туй свинята говорила за чистотата"!
  • 4 Продължаваме Промяната

    14 25 Отговор
    Напротив! Кирчо винаги е казвал истината, цялата истина и само истината. Клел се е за това в Харвард дори, а там лабаво няма. Истината винаги е в Промяната, не в Носталгията и това 10% от имащи правото на глас в София и Варна го доказаха по безапелационен начин

    Коментиран от #12

  • 5 Моля за коментар

    17 1 Отговор
    На избирателите, които са изпаднали в тази ситуация, секционните комисии са отказали да позволят повторно гласуване. Нещо повече – когато са се консултирали с колцентъра на „Сиела“, който трябва да дава указания при проблеми и нередности, от там им казали, че така или иначе гласът ще бъде отчетен чрез флаш паметта на машината. Матева напомни, че след последните изменения в Изборния кодекс гласовете се отчитат само чрез машинната бюлетина. „Вече на няколко човека в София гласовете са изгубени, при това за кмет на община“, констатира говорителят на ЦИК.
  • 6 Русофил

    15 20 Отговор
    Под прикритието, че казва истината този "журналист" Найденов обслужваше 40 години интересите
    на руснаците в БГ.
  • 7 Коя Истина, бре?

    6 11 Отговор
    Истината е абстрактно понятие!
  • 8 Продължаваме Промяната

    16 29 Отговор
    Кви приятели сме ти бе? ПП е бизнес ориентирана партия. И Кирчо и Асен и Лорер имат или са имали успешен бизнес, а сега и Васко го затвърди този успешен модел. Само успешен бизнесмен, може да управлява тая държава

    Коментиран от #20, #22

  • 9 гласувайте пак за пп и гроб

    14 5 Отговор
    Най-силно ще се увеличат налозите на старото строителство в столицата и големите градове, където по данни на НСИ за последните 10 години имотите са поскъпнали с 50%. В централните градски части и някои квартали с добра инфраструктура и голямо търсене, поскъпването е още по-голямо.

    Финансовият министър Асен Василев изобщо не спомена промените, свързани с данъка върху недвижимите имоти, на брифинга след извънредното заседание на МС в понеделник. За тях стана ясно от правителственото прессъобщение за одобрените данъчни промени, разпространено по-късно.
  • 10 ИНЖ

    6 18 Отговор
    Един от най-големите лъжци на "Прехода" и псевдо-журналист дава оценки на другите??? Странно....
  • 11 Макробиолог

    14 4 Отговор
    Как по ясно да го каже някой---шарлатани.
  • 12 мухаха

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "Продължаваме Промяната":

    Вземи и се гръмн.и най-добре подмяно
  • 13 Сталин

    14 4 Отговор
    Само няколко пъти?? Абе хайванин изглежда спиш в повечето от времето ,Киро шприца е спец по бул шита ,все пак е "завършил" харварда
  • 14 българка

    4 20 Отговор

    До коментар #2 от "Хи хи":

    Уважаеми господине/госпожо, в държавата има закони и други нормативни документи с описани правила за ред и йерархия, така че да не се създава хаос и да се вземат своевременно правилни мерки. В действията на институциите, които създадоха хаос, определено има преднамереност и който иска я вижда! А статията на господина горе е толкова ярко червена, но който може и иска определено вижда и това!

    Коментиран от #19, #21

  • 15 Коч Ина

    14 3 Отговор
    ПП другаруват само със звонка, по възможност с американска щампа
  • 16 Марко

    15 5 Отговор
    Много добро интервю, В. Найденов е безспорно интелигентен човек, който има какво да каже и знае как да го каже. Коментарът му за деянието на малоумния зам-министър и реакцията на акад. Денков по това деяние, бе убийствен.
    Поздравления за видеото!
  • 17 Ъхъъъ

    3 8 Отговор
    Да не вземеме обаче да оспорваме другите фалшификации и гласуванията в гетата, защото там БСП-то и Ванчето са най силни ! Очевадно с купени ГЛАСОВЕ !
  • 18 флипп

    11 0 Отговор
    Достатъчно е да погледнем с каква нагла лъже се докопаха до властта, от там нататък цялата им работа е такава.
  • 19 българин 777

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "българка":

    казах ти да си гледаш манджата и да не се вреш навсякъде
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хи хи

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "българка":

    В институциите имало преднамереност , ти да видиш ? А в зам. министъра на МЕУ какво има ?Той забърка тази каша от глупост не от преднамереност , и от "он , че ми каже на мене " как да спазвам закона , Какво било станало толкова ? Докато има хора да мислят какво станало толкова , че си тънем в кочината .

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ВАЛЕРИ

    2 0 Отговор
    правилно си забелязал тия са измислили лъжата и кражбата
  • 25 Емо

    0 0 Отговор
    Аз уважавам мнението на Валери Найденов, но той бърка в оценката на действията на ДАНС. Службата по закон събира информация само ако има заведено следствено дело с данни за извършено престъпление по конкретен член от НК. Или при наличие на разследване от страна на прокуратурата. ДАНС не събира информация просто ей така, ако информатор на ДАНС попадне на някаква информация, той я докладва, и може да да започне разследване, но при уведомяване на прокуратурата. В доклада ми направи впечатление, че няма посочени конкретни нарушения на НК или други нормативни документи, а само общото - нарушение на процедурата. Затова си мисля, че това активно мероприятие с цел злепоставяне на правителството. И ДАНС първо е трябвало да уведоми премиера, а не председателя на НС или ЦИК. Още един неизяснен въпрос, щом на процедуратта е имало и хора от ЦИК, защо те не са подали сигнала, поне щеше да е по-достоверно.