Отидете към основна версия

3 925 22

Адв. Хаджигенов пред ФАКТИ: За да се случи нещо в София, ще трябва да има мръсни „сглобки“ (ВИДЕО)

  • адвокат-
  • николай-
  • хаджигенов-
  • избори-
  • денков-
  • кабинет-
  • герб-
  • мая-
  • манолова-
  • дпс

И предвид какъв е Общинският съвет, прогнозирам, че столицата няма да мръдне хич напред през следващите четири години, казва юристът

Снимка: Факти.бг

Проследих изборните резултати в София, в Панагюрище и в Плевен. Можем да кажем, че навсякъде из страната имаше изцяло протестен вот на изборите, а не „за“. Това се случи и с Мая Манолова през 2019-а. Там нямаше ляво и дясно, всички бяха срещу ГЕРБ. Но ГЕРБ си откраднаха изборите, защото те това го правят непрекъснато. ГЕРБ използваха всички механизми и в крайна сметка победиха в София. И за Терзиев, и за Григорова сега гласуваха хората против ГЕРБ. И предвид какъв е Общинският съвет, прогнозирам, че столицата няма да мръдне хич напред през следващите четири години. За да се случи нещо в София, ще трябва има мръсни „сглобки“. Така ще се потвърди хипотезата на ГЕРБ. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Николай Хаджигенов.

„Скоро се разбра, че ръководството на ВАС е избрано нелегитимно. А в същото време ВАС решава жалби по изборите и много други административни дела. В първия мандат основна цел на ГЕРБ беше да овладеят съдилищата, а във втория мандат овладяха ВАС. 200 съдии са пуснали гласа си от един IP адрес в Съдебната палата в неработен ден!? А 200 съдии в този ден не са влизали в сградата, защото всеки, който влезе там, се записва. Точка. Това какво е?“, сподели адвокатът.

Попитан как гледа на реакцията на премиера Денков, който иска оставките на шефа на ДАНС и на ЦИК след изборите, той каза, че присъствието и поведението на един премиер едва ли може да бъде по-слабо отколкото е сега.

„Ако трябва да сме честни, за решението на ЦИК вината е в неговия министър, а не в ЦИК. Защо не го казва това? Именно неговият министър е в основата за отмяната на машините за първия тур. Кой точно му пречи – ЦИК, шефът на ДАНС, президентът Радев. Все някой друг му пречи. Това са глупости. Има и друго в цялата работа. Колко точно хора прочетоха решението на ЦИК и по-важното - колко го разбраха? Просто виждаме примитивно отношение и пренебрежение от всички в „сглобката“, които не виждат по-далеч от носа си, колко е важно събирането с ГЕРБ, с ДПС на Пеевски“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.

Свързани новини