Отидете към основна версия

3 464 26

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Сред полицаите има такива, които жадуват да бият (ВИДЕО)

  • иван-
  • бакалов-
  • мвр

Побоят в София над хората по време на протеста срещу БФС е показателен, че имаме насилие, казва журналистът

Снимка: Факти.бг

Побоят в София над хората по време на протеста срещу БФС е показателен, въпреки че много граждани не са запознати какво и как става, защото започна да се случва често, че имаме насилие. И това, че някого са набили по време на протест, вече не е голяма новина. А днес всички снимат, защото всеки вече е с телефон. И тук вече се вижда едно полицейско отношение, което не може да се обясни само с превишени права и използване на сила. Какво е това в една малка уличка да има заградени 30-тина младежи от кордон полицаи. Униформените им казват лягайте на земята и започват да ги бият. Има го това заснето. Вижда се и как чупят този смартфон, с който се снима. Това какво е... Вижте, сред полицаите има такива, които жадуват да бият. Те отиват на такива задачи, които им се възлагат, с удоволствие, защото могат да налагат с палки всеки, но без да им се търси отговорност. Видяхме и кадри как един човек лежи на земята и трима полицаи го бият. Какво да го коментираме. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът Иван Бакалов.

„И на всичко това излиза Пеевски и казва – все едно бие тъпан, че точно така трябва и подкрепя МВР. Излиза Десислава Атанасова от ГЕРБ и казва, че кметът на София е виновен, защото е разрешил протестът. После и Бойко Борисов се изказва, че подкрепя министъра на МВР, че полицията се е справила“, добави гостът.

„Какви са тези послания, които отправят? Какво казват те на обикновените хора, които ще искат да протестират. Те им казват - няма да ви разрешаваме протести. Ако ги разрешим, ще ви бият. Така че е по-добре да спрете да протестирате. Ние си решаваме нещата, вие няма да протестирате. Това казват Атанасова, Борисов и Пеевски. Много е тревожно и това, че имаме премиер, който не може да уволни свой министър. Какъв премиер е, що за управление е това. Има нещо ненормално в цялата работа“, добави още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.

Свързани новини