Отидете към основна версия

1 683 57

Румен Гечев пред ФАКТИ: Демонстрацията на безпардонност от страна на сглобката е дразнеща (ВИДЕО)

  • румен гечев-
  • промени-
  • конституция-
  • конституционен съдия

При г-жа Атанасова има два проблема. Тя е председател на парламентарна група, действаща в момента, това има значение, но по-важното е, че като гледахме биографиите на кандидатите тя въобще не е работила в съдебната система, освен, че е била юрист в лечебно заведение

Снимка: ФАКТИ

БСП участва изключително активно в обсъждането на всеки текст от промените в Конституцията. Наши експерти, юристи и хора с политически опит се изказаха пространно по всички предложения „против“ с аргументи, които бяха свързани първо с предимствата на съществуващата Конституция и че всъщност, тези промени, които се правят са в грешна посока и те не подобряват юридическите принципи. Най-страшното е, че с тези промени намесата на политиците в съдебната власт става още по-силна, а както знаем тя и сега е парализирана от определени политици, по точно политици „кукли“, зад които стоят хора с много пари, контролиращи съдебната система. Както виждате от 10-15 години няма нито едно дело, което да е приключило, точно обратното Прокуратура закри всички дела, представляващи интерес за Европа и българското общество. Това коментира в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова проф. Румен Гечев.

Не сме казали, че няма да имаме кандидатура за конституционен съдия. По-скоро ГЕРБ и сглобката използваха случая да изпреварят всички други и да обявяват, че няма смисъл да се предлагат други, тъй като двете места вече са определени, подписани са и ние ви демонстрирахме, че каквото и да говорите и да гласувате си имаме 164-5 гласа. Проблемът тука е не толкова, че г-жа Атанасова е политик, защото има политици, които са високо квалифицирани, но има и такива без нито един работен ден стаж извън парламента, зави Гечев и допълни:.

При г-жа Атанасова има два проблема. Тя е председател на парламентарна група, действаща в момента, това има значение, но по-важното е, че като гледахме биографиите на кандидатите тя въобще не е работила в съдебната система, освен, че е била юрист в лечебно заведение.

Дали ние ще излъчим наш кандидат ще реши Изпълнителното бюро и Парламентарната група, но беше заявено, че излъчим имена за всички регулаторни органи, в това число и за конституционен съдия. Но тази демонстрация на безпардонност от страна на сглобката е не само дразнеща, тя е и недемократична. Това размахване на тоягата, това са нашите кандидатури, не си губете времето, това не е подхода в една демократична държава, каза Гечев.

Каква каза още той за прекратените разследвания срещу Бойко Борисов вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини