Отидете към основна версия

3 166 24

Радостин Василев пред ФАКТИ: Назначаването на Атанасова в КС е показно как ГЕРБ овладява държавата (ВИДЕО)

  • радостин-
  • василев-
  • герб-
  • възраждане-
  • атанасова-
  • съдия

„Възраждане“ и „Има такъв народ“ мълчаха при избора на конституционни съдии, а това е много показателно за проникналите връзките на ГЕРБ в партиите, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Назначаването на Десислава Атанасова като конституционен съдия е поредното показно назначаване на кадри на ГЕРБ за овладяването на държавата. Просто сме стигнали до такъв момент. Чухте ли критика в Народното събрание към избора на Десислава Атанасова... Само аз повдигнах темата и критикувах Атанасова, а всички други критикуваха кандидата на ПП – съдия Борислав Белазелков. Той е авторитет. Но всички се насочиха към него, а не към Атанасова. „Възраждане“ и „Има такъв народ“ мълчаха за Атанасова, а това е много показателно за проникналите връзките на ГЕРБ в партиите. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Радостин Василев, независим депутат и лидер на партия „МЕЧ“.

„Ето как институционално на различни места се прониква в политиката и това показва направо как ГЕРБ има такова влияние в другите партии, но им се получава. Имам чувството, че в момента се получава едно тестване. Но в България всичко е за три дни, а хората, които задкулисно ни управляват, тестват колко може да стигне търпимостта на българския народ. Но явно хората не са много чувствителни към гаврата с тях“, каза още гостът.

„Друг проблем е колко са наведени медиите в България и журналистите, които отразяват Народното събрание. Какво се случва? Аз не съм виждал по гнусно и срамно отразяване на информационния поток от големите телевизии. Имаме липса на отразяване на информационния поток нормално. Как трябва да се говори за Пеевски и Борисов в големите телевизии… Интересен въпрос? Не са ме канили в голяма телевизия от повече от година. Кои се канят в големите телевизии – Искрен Митев и Явор Божанков. Удобни… Но ги гледат хората. Добре е, че все пак има и свобода в социални мрежи, където човек може да види различни и алтернативни канали. Там се прокрадва свобода на словото“, сподели още Василев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.

Свързани новини