Отидете към основна версия

2 324 5

Симеон Ставрев пред ФАКТИ: „Партийни калинки“ се пускат в едни столични общински дружества (ВИДЕО)

  • симон-
  • ставрев-
  • общински съвет-
  • герб-
  • бсп-
  • възраждане-
  • итн

Икономическото мнозинство на ГЕРБ, БСП, ИТН и голяма част от напусналите „Възраждане“ си назначиха новите съвети на директорите на общинските дружества, казва общинарят

Снимка: Факти.бг

Икономическото мнозинство на ГЕРБ и БСП, които бяха опозиция в миналия мандат на Столичния общински съвет (СОС), „Има такъв народ“ и голяма част от групата на „Възраждане“ си назначиха новите съвети на директорите на тези общинските дружества. И сега има един голям правен спор какво се случва с тези дружества и опитите на това икономическо мнозинство да си впишат в Агенцията по вписванията новите съвети на директори. Тези групи в СОС са си харесали едни хора и са ги назначили с едно решение, което само те си го подкрепиха. Сега се опитват да ги наложат и да бъдат вписани, за да могат да се назначават кадри по дирекции и надолу по системата, да си „обзаведат“ тези дружества с хора. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Симеон Ставрев, общински съветник в София от „Демократична България“.

„А тези дружества управляват градския транспорт, от тях зависи какво ще е топлоподаването зимата, ще имаме ли развитие на метрополитена. Само метрото и „Топлофикация“ имат активи за 5 милиарда лева. Ето как едни „партийни калинки“, които нямат образование или опит да управляват, се пускат просто в едни столични общински дружества, биват назначавани с едно щракване на пръсти. Докладът на Контрера, зад който се замаскираха ГЕРБ, беше вкаран два дни преди заседанието на СОС незаконно, за да се случи цялата тази процедура. Назначават се временни съвети на шест дружества, настъпва правен хаос. Просто е скандален начинът, по който сега се търси начин да се оглави „Топлофикация“. В Управителния съвет на „Топлофикация“, който беше назначен от въпросната икономическа група, единият от членовете е бивша общинска съветничка от ГЕРБ в мандата 2015-2019 година. Това е жена, която не е казала една дума по време на целия си мандат в СОС. Не разбирам по какъв начин тя ще помогне на софиянци, за да се вдигне дружеството, което с 2 млрд. лева дългове. На какъв принцип те я избраха и назначиха…“, пита гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини