Отидете към основна версия

863 9

Адвокат Петър Славов пред ФАКТИ: Практически имаме предрешен избор за главен прокурор (ВИДЕО)

  • петър-
  • славов-
  • адвокат-
  • избор-
  • главен прокурор-
  • всс-
  • протест

Гласовете за избор на главен прокурор бяха намалени от 17 на 13 и така лесно може да бъде избран нов от контролирано мнозинство във ВСС, казва юристът

Снимка: Факти.бг

Различни организации проведоха различни акции против този конкурс за избор на нов главен прокурор, който е избор измежду един кандидат. Това очевидно няма как да е някакъв конкурс, след като имаме един кандидат. Имаше вече такъв протест миналата седмица на „Правосъдие за всеки“. Сега адвокатурата по идея на адвокатските колегии в цялата страна утре в 12,30 часа, когато им е обедната почивка, ще протестират. Може и граждани да се включат, за да изкажат несъгласието си с тази процедура. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Петър Славов.

„Ние практически имаме предрешен избор за главен прокурор, който се случва. Имаше различни становища в различните етапи на тази процедура. Първо, тя беше скандално възобновена, след това скандално остана само един кандидат след кръга на номинации. Сега виждаме и една скандална концепция, която е внесена. В нея яз виждам откровени симпатии към държавата на „Биг Брадър“, защото се отварят врати за следене на всички“, добави Петър Славов.

„Иначе сега ситуацията е много различна от преди, когато бе избран Гешев, например, защото гласовете за избор на главен прокурор бяха намалени от 17 на 13 и така лесно може да бъде избран нов от контролирано мнозинство във ВСС“, добави юристът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини