Отидете към основна версия

1 075 0

Терорист с микробус уби човек и рани 13 в Йерусалим

  • терористичен акт-
  • йерусалим-
  • микробус-
  • "хамас"-
  • загина-
  • ранени

Нападателят - активист на Хамас, е бил ликвидиран от полицията

Снимка: АП/БТА

Един човек загина и 13 бяха ранени в резултат на терористичен акт с автомобил в Йерусалим, съобщи NEWSru Israel.

Бял микробус Ford Transit, зад волана на който бил терористът, се врязал в коли и в хора в района на трамвайна спирка. На пресечката той се блъснал в стълб, излязъл от колата и с железен прът се нахвърлил на минувачите. Около 30-годишен ранен бил откаран в болница в критично състояние, но лекарите не успели да го спасят.
Бойци от граничната полиция "Магав" открили огън по нападателя и го ликвидирали.

Три от жертвите му са в тежко състояние, двама от тях са с опасност за живота. Името на терориста беше публикувано - Ибрахим ал Акри, 48-годишен активист на "Хамас". По-рано той е бил задържан за участие в безредици. Брат му Муса Дауд Мохамад Акри има три доживотни присъди, но е бил освободен в замяна на освобождаването на израелския ефрейтор Гилад Шалит.

„Хамас“ публикува заявление, в което нарича Ал Акри мъченик, а терористичния акт – героична операция в отговор на престъпленията на ционистите.

Израелският политик и министър на икономиката Нафтали Бенет заяви, че отговорността за това е на главата на Палестинската администрация Махмуд Абас и определи ФАТХ и „Хамас“ като терористични организации. Кметът на Йерусалим Нир Барка заяви, че израелското правителство трябва с желязна ръка да прекрати терора и масовите безредици.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини