Отидете към основна версия

2 Януари, 2015 12:34, обновена 2 Януари, 2015 12:34 2 025 1

Нов кораб със стотици имигранти и без екипаж пътува към Италия

  • кораб-
  • имигранти-
  • италия-
  • без екипаж

На борда има 450 имигранти, а двигателите на плавателния съдд са отказали

Снимка Архив АП

Търговски кораб с повредени двигатели и с 450 мигранти на борда се е отправил към бреговете на Югоизточна Италия, съобщиха италианските военно-въздушни сили.

Също както в случая отпреди няколко дни и този плавателен съд е без екипаж. Смята се, че на борда му има около 450 емигранти, предимно от Сирия.

Изпратен е хеликоптер с лекари и служители на бреговата охрана, които да се опитат да поемат контрол над управлението му. Тази сутрин обаче служителите не са успели да се качат на борда на кораба заради лошото време в морето южно от Италия.

Към обяд италианските военни съобщиха, че са поели контрол върху повредения и изоставен от екипажа си кораб. Шестима души от италианската брегова охрана бяха докарани на кораба с хеликоптер на военноморските сили, уточниха от флота.

Според италианските власти и този плавателен съд е бил изоставен от екипажа. В сряда бреговата охрана пое контрол върху друг голям кораб, пълен с емигранти. Около хиляда души бяха докарани в Галиполи и временно настанени във физкултурните салони на местните училища.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: