2 Януари, 2015 10:02, обновена 2 Януари, 2015 12:34 2 024 1

Нов кораб със стотици имигранти и без екипаж пътува към Италия

  • кораб-
  • имигранти-
  • италия-
  • без екипаж

На борда има 450 имигранти, а двигателите на плавателния съдд са отказали

Нов кораб със стотици имигранти и без екипаж пътува към Италия - 1
Снимка Архив АП

Търговски кораб с повредени двигатели и с 450 мигранти на борда се е отправил към бреговете на Югоизточна Италия, съобщиха италианските военно-въздушни сили.

Също както в случая отпреди няколко дни и този плавателен съд е без екипаж. Смята се, че на борда му има около 450 емигранти, предимно от Сирия.

Изпратен е хеликоптер с лекари и служители на бреговата охрана, които да се опитат да поемат контрол над управлението му. Тази сутрин обаче служителите не са успели да се качат на борда на кораба заради лошото време в морето южно от Италия.

Към обяд италианските военни съобщиха, че са поели контрол върху повредения и изоставен от екипажа си кораб. Шестима души от италианската брегова охрана бяха докарани на кораба с хеликоптер на военноморските сили, уточниха от флота.

Според италианските власти и този плавателен съд е бил изоставен от екипажа. В сряда бреговата охрана пое контрол върху друг голям кораб, пълен с емигранти. Около хиляда души бяха докарани в Галиполи и временно настанени във физкултурните салони на местните училища.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    1 0 Отговор
    Значи стигаме до извода че екипажа е напуснал кораба незнайно как поради лошото време.Шестима военни превземат кораба и ще закарат тези които са отвлекли кораба в държавата си. Ще бъдат толерантни към тях но те ще се бунтуват че за тях тази помощ е обидна.Ще искат жилища които да отговарят на броя на децата им.После ще искат джамии защото религията им е такава.И тогава ще се почувстват така както се чувстваме ние в нашата България.
Новини по държави: