Отидете към основна версия

18 500 37

След три дни в Гърция ще бъде страшно

  • гърция-
  • страшно-
  • банки
Снимка: АП/БТА
„Банковата система на Гърция не функционира нормално, те чувстват недостиг на стоки, след три дни ще бъде страшно”. Това коментира пред Нова телевизия математикът Михаил Константинов.
 
„Нищо странно не се е случило в Гърция, с „не” гласуваха пенсионерите, военните, работещите в държавната администрация”, коментира  от своя страна икономистът Владимир Каролев. 
 
„Проблемът с Гърция е много ясен. Точно 25 години всяка година гръцкото правителство е на дефицит, което означава, че плаща повече отколкото събира от данъци”, каза още той.
 
„Ципрас иска или не иска ще трябва да прави реформи”, убеден е Каролев. „Не може вечно да харчиш пари, които не си изкарал”, подчерта той. Икономистът обаче прогнозира предсрочни избори в Гърция.
 
„Гърците имат 25% спад на икономиката, така че нищо добро не ги очаква. И според мен ще се стигне до смяна на правителството. Смятам, че ще се стигне до споразумение, но просто трябва да се направят компромиси от всички”, отбеляза журналистът и главен редактор на вестник „168 часа” Слави Ангелов.

Същевременно финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис обяви, че подава  оставка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини